Nem értem az embereket??
Egy barátnőmmel való beszélgetés kapcsán szóba került a szemezés és az ellenkező nem. Miután a barátnőm elégedetten konstatálta, hogy rajta bizony szeretik a férfiak legeltetni a szemüket elgondolkodtam, hogy rajtam vagy egyáltalán nem vagy abszolút érzéketlen vagyok.
Szokott összeakadni a tekintetem férfiakkal, de nem ominózus 8 másodpercekre. Szerintem természetes, hogy a nap során embertársaink szemébe nézünk, de mégis hogy különböztessem meg, ha valaki csak bámul a vakvilágba rajtam keresztül vagy megnéz. Egyáltalán érezni lehet azt, ha valaki akar valamit?
HA valaki a szemedbe néz több másodpercen keresztül, akkor az szemezés. Ha csak egy pillanatra, akkor csak nézelődik. Ha egy pontot néz kifejezéstelen arccal, akkor valószínűleg csak elbambult. Ha a melled, vagy egyéb testrészeid nézegeti, akkor élvezi a látványt.
A szemezés az, amikor a másik fél akar is valamit (többnyire). Ha ilyenkor vissza nézel, meg egymásra mosolyogtok, akkor szokás a férfinak odamennie hozzád (bár van aki töketlen és nem megy oda, vagy csak egó erősítésként szemezett kicsit).
A másik szemébe nézésnél amúgy kellene érezned valamit, mert ez alapvetően az agresszió vagy a szexuális vonzalom jele és mindkettőre erőteljesen reagál a szervezet. Szóval ha nincsen valami gond veled, akkor az ilyet észre kellene venni.
Akkor arra tippelnék, hogy ki van égve, nagyon fáradt, depressziós vagy pszichopata. Az utóbbi azért ritka, úgyhogy nem hiszem, hogy több pszichopata is pont téged vegyen észre. A többinél az állapotuk miatt a mosoly nem jön olyan könnyen, illetve tompábban is érzik a dolgokat, úgyhogy nehezebben jönnek zavarba az összenézésnél. Illetve ha te is ugyanúgy kifejezéstelen arccal bámulsz vissza, akkor ők sem értik, hogy vajon te mit akarhatsz. Ha szimpatikusak, akkor várnák, hogy mosolyogj, vagy zavarodban nézz el, majd vissza, illetve ha nem szimpik, akkor meg nézz el, mint mindenki más. Szóval te is, ugyanolyan fura vagy:D
de ha néznek, akkor valószínűleg szimpi vagy:)
Ez a virtualitásba költözött életvitel átka.
Legalább egy nemzedéknél kimaradt a metakommunikciós készség egészséges kifejlődése, árnyalt hangolása.
Tulajdonképpen metakommunikációval szinte mindent közölni tudunk a másik emberrel, anélkül, hogy megszólalnánk. És nem a mutogatásra, siket jelekre gondolok, hanem:
tekintetre, ajak fintorokra, szemmozgásra, homlokizom mozgásra, fejtartásra, testtartásra, teljes mimikára. Akár egész történetet el lehet így mesélni. Ki lehet próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!