Ezek miatt azt mondják, hogy drogozom, de nem igaz. Mi lehet ez?
.) Van mikor fura villanásokat látok a levegőben, ködöt látok, teljesen mást színben van a világ, bogarakat látok, amik nincsenek ott, hiába keresem őket, hogy lecsapjam.
.) A betűknél bevillanak más dolgok, pld. a “vagyok” szónál varánuszt látok a “csak”-nál meg székeket
.) Sok szónál már emlékeket látok és szobákat.
.) Látom magam előtt néha, ahogy megeszem a színes betűket, van íze is.
A szinesztézia nekem is eszembe jutott, és ez is egy lehetőség de emellett nagy a valószínűsége egy egyéb neurológiai problémának. A szineztézia önmagában nem igényel kezelést, veszélytelen.
Viszont a fényvillanás, a levegőben úszó foltok, színek változása, és a világ torzult érzékelése nem tartoznak a szinesztéziához.
De abban teljesen igazad van hogy érezni a betük ízét, és egy-egy szóhoz más szavakat, képeket vagy emlékeket társítani lehet szinesztézia, bár az utóbbi szerintem ritkább eset. Általában csak a szaglás-hallás-látás-ízérzékelés keveredik, de nem zárja ki azt hogy más is megjelenjen.
Szerintem itt mindenki megpróbált a tőle tellhető legjobb módon válaszolni, segítő szándékkal. De a tünetek egy része tényleg nem magyarázható szinesztéziával.
18, Várólistán vagyok.
19
Tessék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!