Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ezek miatt azt mondják, hogy...

Ezek miatt azt mondják, hogy drogozom, de nem igaz. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés

.) Van mikor fura villanásokat látok a levegőben, ködöt látok, teljesen mást színben van a világ, bogarakat látok, amik nincsenek ott, hiába keresem őket, hogy lecsapjam.

.) A betűknél bevillanak más dolgok, pld. a “vagyok” szónál varánuszt látok a “csak”-nál meg székeket

.) Sok szónál már emlékeket látok és szobákat.

.) Látom magam előtt néha, ahogy megeszem a színes betűket, van íze is.

2022. máj. 30. 07:40
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
16 vagyok…
2022. máj. 30. 08:53
 12/22 anonim ***** válasza:
97%
És ez miért számít?
2022. máj. 30. 08:57
 13/22 anonim ***** válasza:
97%
Sürgősen menj el orvoshoz!
2022. máj. 30. 09:01
 14/22 anonim ***** válasza:
96%
Nekem ez nagyon úgy hangzik hogy valamilyen neurológiai problémád van, szakorvos tudna segíteni.
2022. máj. 30. 09:17
 15/22 anonim ***** válasza:
70%
Itt senki nem gondolkodik. Ne várj választ, komolyat. De azért halkan megsúgom, hogy szerintem szinesztéziás vagy. Ezzel nem a pszichiáter lenne az első kör, inkább neurológia, nehogy tényleg szervi baj legyen a háttérben. Hogyha majd minden ilyen negatív, akkor esetleg pszichológus, de azonnal nem kell gyógyszerért rohanni. Sajnos sok pszichiáter ez és a skozofrénia közti különbséget nem ismeri, vagy nem tanulta meg rendesen, vagy nem érdekli.
2022. máj. 30. 09:38
 16/22 A kérdező kommentje:
Azt hittem a szinesztézia abban nyilvánul meg, hogy a betűk színesek, meg vannak tulajdonságaik. De nekem nem színesek.
2022. máj. 30. 10:33
 17/22 anonim ***** válasza:
94%

A szinesztézia nekem is eszembe jutott, és ez is egy lehetőség de emellett nagy a valószínűsége egy egyéb neurológiai problémának. A szineztézia önmagában nem igényel kezelést, veszélytelen.

Viszont a fényvillanás, a levegőben úszó foltok, színek változása, és a világ torzult érzékelése nem tartoznak a szinesztéziához.

De abban teljesen igazad van hogy érezni a betük ízét, és egy-egy szóhoz más szavakat, képeket vagy emlékeket társítani lehet szinesztézia, bár az utóbbi szerintem ritkább eset. Általában csak a szaglás-hallás-látás-ízérzékelés keveredik, de nem zárja ki azt hogy más is megjelenjen.

Szerintem itt mindenki megpróbált a tőle tellhető legjobb módon válaszolni, segítő szándékkal. De a tünetek egy része tényleg nem magyarázható szinesztéziával.

2022. máj. 30. 11:17
 18/22 anonim ***** válasza:
71%
Már egyszer feltetted ezt a kérdést. Hányszor fogod kiírni mielőtt elmész orvoshoz? Milyen tanácsot vársz még?
2022. máj. 30. 11:35
 19/22 anonim ***** válasza:
42%
"Álmodjál székeket!"
2022. máj. 30. 12:29
 20/22 A kérdező kommentje:

18, Várólistán vagyok.

19

Tessék?

2022. máj. 30. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!