Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Még Budapesten is rasszisták,...

Még Budapesten is rasszisták, konzervatívak az emberek?

Figyelt kérdés

A Budapesten élő testvérem évekkel ezelőtt mesélte, hogy azt szereti a fővárosban, hogy ott nem bámulnak meg az emberek, mint nálunk a vidéki kisvárosban. Valamint a "különcökre" (nem negatív értelemben használom ezt a szót) sem néznek furán, mert senki nem foglalkozik a másikkal.

Ellenben pár hete láttam egy fórumon egy beszélgetést, amelyben egy lány azt kérdezte, hogy mennyire necces a fekete párjával kézenfogva sétálni Budapesten. Meglepetésemre többségében olyan válaszok érkeztek, hogy inkább ne tegye, ha nem akarja, hogy leköpjék. Engem ez sokkolt. Azt hittem, hogy ilyen már évek óta nincs Pesten, és hogy az utóbbi években sokat fejlődött ezen a téren a már nem annyira konzervatív főváros.

Budapestiek! Mi az igazság? Én mindig sok feketét látok amikor a fővárosban járok. Tényleg ki vannak rekesztve?

2022. máj. 26. 17:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pont a feketék már fel sem tűnnek az emberek többségének, hisz sokat látunk belőlük. De pl egy azonos nemű szerelmespár látványa még most sem megszokott, illetve az átlagtól nagyon eltérő külsejű embereket is megnézik, megnézzük.
2022. máj. 26. 17:12
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Nem pont Bp-n volt hogy valami konzervatív keresztényfiataldemokrata vén kádárgenyó köpött Will Smith egyik fekete stábtagja elé, mikor elment előtte?
2022. máj. 26. 17:15
 3/8 anonim ***** válasza:

ha valakinek nem rémlene a sztori

[link]

2022. máj. 26. 17:16
 4/8 anonim ***** válasza:
91%
Bunkók mindenhol vannak.
2022. máj. 26. 17:18
 5/8 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem a fővárosban a legjobb a normál ember/bunkó bigott arány;a többség normális... Ez viszont nem azt jelenti hogy nem fut bele az ember így is egy rakás kreténbe.

Az alapján viszont szerintem nem érdemes nagy következtetéseket levonni, hogy milyen válaszok érkeznek egy olyan kérdésre mint amit az a lány írt ki, mert az nem a valóságot tükrözi, hanem azt, hogy az emberek hogy tekintenek az embertársaikra. Inkább csak az általános bizalmatlanság szüli az ilyen válaszokat; úgy vannak vele hogy Magyarországon nem éri meg kockáztatni.

2022. máj. 26. 17:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem Budapesten és az egyetemi városokban nem túl gyakori az ilyen. A bevándorló külföldiek azért többségben nem Magyarországra jönnek véglegesen letelepedni (kivéve talán a kínaiakat, vietnámiakat), de mindenhol van egy csomó külföldi egyetemista mindenféle bőrszínnel. Mindenfelé látni őket a városban, semmi probléma nincs velük. Egy kívülálló azt sem tudja, hogy a pár fehér tagja magyar-e, vagy fehér bőrű külföldi. Szóval ismeretlenül oka sem lenne (a primitivitáson kívül) féltékenységi jeleneteket rendezni, amiért "elveszik" előle a "lányainkat".
2022. máj. 26. 17:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Az, hogy valahol két fokkal jobb a helyzet, még nem jelenti azt, hogy kolbászból van a kerítés.
2022. máj. 26. 23:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Én úgy látom, hogy itt a fővárosban már az ingerküszön nagyon magasan van, főleg ha a belváros és környékén van az ember. Vannak kertvárosi övezetek, ahol szinte már vidéki hangulat van, mint Békásmegyer-Ófalu, ott biztos másabb. Én pl láttam egyszer a Rákóczi út szélén meztelenül ácsorgó hajléktalant, rá sem néztek az emberek. Mindenki el van foglalva a maga világában, alapjában véve sokkal több inget éri az embert. Egy faluban pletykáló nénikéknek a nap fénypontja, ha látnak egy számukra furcsa párt, mert arról lehet beszélni, nincs témájuk. Ezért ki vannak hegyezve ezekre.
2022. jún. 1. 21:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!