Sic Semper Tyrannis kérdése:
Ebben a formában engedélyeztethető külföldi név Magyarországon?
Figyelt kérdés
Ugyanúgy kell leírni, mint ahogy kimondjuk - tehát nem egy Dzsesszika kategória, nem kell "magyarítani". Ezt szülés előtt el kell kezdeni intézni, vagy mi ennek a menete?2022. máj. 22. 06:49
21/26 anonim válasza:
Hat az Ariadne meg a Rikardo, oke hogy valakinek nem izlese, semmi gond, de legalabb latszik rajta hogy egy nev. Amit te irtal az meg olyan, mintha valaki beleverte volna a fejet a billentyuzetbe. Nem sertesbol irom, gondolom a gruzoknak meg a Gyorgy olyan.
22/26 anonim válasza:
"Nekünk tetszik, és ez a lényeg."
Nem, nem az a lényeg. Illetve nem annak kellene lennie. Elég szomorú ez a gondolkodásmód.
23/26 anonim válasza:
magyarítani...ez fájt olvasni! szerintem troll amúgy.
24/26 anonim válasza:
Nem tudom sajnos de én is pl Gianna nevet szeretném adni jövőbeli gyerekemnek ha kislány lesz Gianna Fiorella vagy fordítva de Gianna nem anyakönyvezhető
25/26 anonim válasza:
Utolso, max Dzsianna 😀😀
De amugy ez szep nev
26/26 Metionin válasza:
Elvileg lehet, gyakorlatilag a mássalhangzó torlódás miatt lehet, hogy nem fogják engedélyezni. Egy próbát megér de akkor idejében, mert hónapokig tudnak vele tökölni. Én engedélyeztettem a saját nevem, mert egyszerűbb volt, mint a külföldi apámra hivatkozni (anno nem volt kettős állampolgárság, a sajátot leadta, a magyart felvette, a papírjait meg elhányta stb.) de az tényleg megfelel a magyar szabályoknak is, nincs benne torlódás és ahogy írják, úgy ejtik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!