Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen hatása lenne egy ilyen...

Milyen hatása lenne egy ilyen kísérletnek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a leírtak elméleti síkon lehetséges csak, de azért játszunk el egy gondolattal.

Mi történne, ha 2 évig szinte teljesen kivonnám magam mindenből, ideértve a munkától elkezdve, az emberi kapcsolatokon át, egyéb kötelességeken keresztül egészen az összes olyan tevékenységig ami házelhagyással jár.

Két évig nem csinálnék mást, csak olvasnék, tanulnék, néha azért kimennék a kertbe átmozgatni magam. Futár segítségével oldanám meg mindennapi kenyerem.

De a napom nagyrésze olvasásból és gondolkodásból állna.

Milyen emberként jönnek ki 2 év után házam kapujából?

#olvasás #Szemelyisegformalas
2022. máj. 18. 14:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ki tudja, nem mindenkire egyformán hat az ilyesmi
2022. máj. 18. 14:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 1 évig ezt csináltam :D

Tartalékból éltem és olvastam, tanultam. Társaságba nem jártam.

Viszont nem egyedül laktam itthon, hanem +1 fővel (bár ő csak este járt haza aludni).

Így nyilván más, mert van szociális érintkezés.

De amúgy ha teljesen egyedül van az ember, sokkal jobban magába tud mélyedni. Ez tud egyszerre előny és hátrány is lenni.

Egy idő után kattogni fogsz mindenfélén. Hiába könyv, hiába sorozat, valami lesz az agyaddal és a többit már szerintem mindenki ki fogja találni, mi történik hosszabb távon. :)

2022. máj. 18. 14:50
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Beszűkült emberként. Tekintve, hogy az embernek kell a társaság, hogy megvitassa valakivel a gondolatait (ezért létezik még ez az oldal is). Másrészt fontos az önismerethez a világ ismerete, külső visszajelzések is.

Persze kérdés mit csinálsz 2 évig, mit tanulsz. Mert nem mindegy, hogy kitanulsz egy szakmát, amivel utána tudsz haladni.

Tulajdonképpen sokan egyetemen is ezt csinálják, túl vannak terhelve, és csak tanulnak, beszűkült kimozdulással 4-5 évig. Aztán meg jön a pofon az élettől, amikor kiderül, hogy kellenek a kapcsolatok, munkatapasztalat, és át kell formálni a gondolkodásmódot.

2022. máj. 18. 15:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Olvasás, tanulás is mit jelent?

Elolvashatod 2 év alatt Stephen King összes művét, attól nem feltétlenül leszel előrébb az életben. Vagy tanulhatsz felesleges dolgokat, az sem segít.

2022. máj. 18. 15:06
 5/9 anonim ***** válasza:
95%
Megőrülnél. Vannak erre irányuló kutatások, ha komolyan érdekel a téma, nézz utána azoknak, de bizonyított tény, hogy nem tudunk hosszú távon bármilyen nemű szociális interakció nélkül élni.
2022. máj. 18. 15:57
 6/9 anonim ***** válasza:
80%
Én 1,5 évet éltem le úgy, hogy hetente találkoztam 1 emberrel, kb. 5 perc erejéig. Utána közösségbe menni pont ugyanolyan volt, mint előtte. Ugyanúgy elvoltam az emberek között, ugyanolyan értelmetlennek tartottam utána is a kapcsolatokat. Van aki ezt bírja, van aki nem. Ismerek egy olyan lányt, aki 1 hétig nem tudott kapcsolatba lépni senkivel, a szülei megfosztották az internetezési lehetőségektől, a házat sem hagyhatta el. Körömágyig rágta a körmeit, kitépkedte a haját, megpróbált öngyilkos lenni. Fél év hónap pszichiátriai kezelésre volt utána szüksége. Csak azért, mert nem tudott magáról posztolni, nem like-olhatott másokat, megszűnt a szociális élete. Ilyen is van.
2022. máj. 18. 17:36
 7/9 anonim ***** válasza:
91%

"Csak azért, mert nem tudott magáról posztolni, nem like-olhatott másokat"

Hát mondjuk az, hogy még a házból sem mehetsz ki és semmi kapcsolatod nem lehet a külvilággal nem éppen a "csak azért" kategória.

2022. máj. 18. 18:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
#7: Előtte se járt ki. Volt nyári szünet, amiben el sem hagyta a házat. A kapcsolatai sosem voltak személyesek.
2022. máj. 18. 18:23
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Megbolondulnál. Én azért kimozdulok a városba meg ide-oda pár naponta, meg kert is van, ráadásul szüleimmel élek így van emberi társaságom is, de mégis ha pár hétig nem találkozok másokkal, nem megyek el legalább pár órát valahová ami túlmutat a kertkapun, akkor szabályosan fizikailag és mentálisan is rosszul vagyok, fáj a fejem, depressziós leszek, unom magam mint a franc...
2022. máj. 19. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!