Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha egy kérdés alatt hosszú a...

Ha egy kérdés alatt hosszú a leírás, elolvassátok a leírást és reagáltok, a leírás eolvasása nélkül reagáltok vagy inkább nem reagáltok a kérdésre?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 29. 19:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Van, hogy elolvasom. De többször is előfordult már, hogy elkezdtem olvasni, de annyira unalmas volt, hogy félbe hagytam és be is zártam a kérdést.
2022. ápr. 29. 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha kisregényt írt valaki, ráadásul csapnivaló helyesírással, akkor nem olvasom el. Ilyenkor inkább ki is lépek.

Egyébként természetesen mindig igyekszem a teljes kérdésre (kiegészítéssel együtt) reagálni.

2022. ápr. 29. 19:33
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Bevallom, mivel idegalapon gyakorizom, volt mar, hogy a valaszom nem is volt a kifejtessel egyutt ervenyes, de ugy lenduletbol valaszolgattam. Ha lehetne torolni, toroltem volna a valaszomat.
2022. ápr. 29. 19:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyorsan olvasok nagyon, de ha féloldalas kisregény vár a kérdést megnyitva akkor általában mérlegelek. Ha valóban érdekel a dolog és nem össze vissza se eleje se vége írás hanem logikus akkor végigolvasom és akár válaszolok is. Ha nem olvasom végig akkor meg általában kommenteket futom át, vagy egyből kilépek, de nem írok. Könnyű nagy failba futni válasznál :D ha nincs rendesen végigolvasva értelmezve, szóval olyankor passzolom.
2022. ápr. 29. 20:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Van amikor a kérdező nem kérdésnek szánja amit kérdésként publikál, inkább jól esik neki egy fel nem dolgozott sérelmet kiírnia magából és, mivel nem talál olyan kérdést, ahol megtehetné, generál egyet ő. Ez nem megvetendő, hiszen rengeteg felhasználó nem informálódni vagy informálni jár ide, hanem mert itt szabadon kommunikálhat, viszont tekintettel arra, hogy a "kérdés" szerzői csak azokat a hozzászólásokat preferálják, amikben a pártját fogják, így felesleges belemerülni az információ szolgáltatásba, hiszen vagy beállsz a sorba, még ha a saját véleményed az ügyről teljesen eltér attól amit írsz vagy leírod az őszinte véleményedet és a válaszodat nem hasznosnak minősítik. Ezáltal felesleges elolvasni a történetét.

Ahol nem erről van szó, ott többesélyes a dolog.

Megesik, hogy maga a kérdés túl komplex ahhoz, hogy a kérdés résznél össze lehessen foglalni (a karakterlimit miatt), de a leírásban ezt érthetően és követhetően levezetik, olvastatja magát, ott könnyen elejéről a végére jut az ember.

Ám vannak a szituációk, amikor a kérdezőnek túl sok a mondandója, amiből nem tud szelektálni. Ennek köszönhetően temérdek nem releváns információt is megoszt, belekezd egy témába amit zsákutcába vezet, nem tudja kifejezni magát és bonyolultan tálalja a magyarázatot, aminek a hatására az olvasó összezavarodik, nem képes követni.

Van, ahol a kérdést a kérdező képes tömören összefoglalni, mégis szükségét érzi a magyarázatnak. Hogy a magyarázatot elolvassa az ember itt is több mindentől függ.

Egyrészt vannak a kérdések, ahol a kérdező arra kíváncsi, hogy bizonyos témához hogyan állunk hozzá vagy a múltunkban egy bizonyos eset megtörtént vagy nem történt meg, majd a leírásban egy konkrét históriát ír le saját magáról. Itt nem feltétlenül fontos elolvasni a leírást, hiszen ránk kíváncsi a kérdező, a fő kérdést megértettük a példa nélkül, amit a leírásban kifejtett.

Másrészt vannak a kérdések, ahol konkrétan valamire rákérdez, amivel nem csevegést indítványozna, hanem egy információra van szüksége és ehhez érdemes elolvasni a leírást, hiszen hiába tudnánk önmagában a fő kérdésre reagálni, lehet fontos adatok is vannak a leírásban, amitől máris megváltozik a válaszunk tartalma.

2022. ápr. 29. 21:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha nagyon hosszu, el se olvasom
2022. ápr. 29. 21:56
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy reagálok rá, de minimálisan, vagy csak a fő cím-ew vonatkozóan lépek én is majd.
2022. ápr. 29. 23:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Általában szeretem a hosszabb kifejtéssel bíró kérdéseket, amennyiben azok tagolva, olvashatóan íródtak. Sokszor a lényeg a részletekben rejlik, és nekem a kérdés megválaszolása során sokat segít, ha már eleve ott van pár plusz infó. Így amúgy könnyebb is válaszolni, mert jobban átlátom a problémát.

Viszont még így is előfordul, hogy nem azonnal válaszolok rá, hanem később térek vissza ahhoz a kérdéshez.

A kifejtés elolvasása nélkül nem írok választ egy kérdéshez sem.

2022. máj. 15. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!