Milyen vezetéknévhez?
Csak magában nekem a Réka jobban tetszik.

Önmagában a Debórát szerintem nem adnám, mert a Debi becézés túlságosan hasonlít valami szóra; úgyhogy legyen mind a kettő, egyszerre ! :)
Réka Debóra sorrendben szerintem jobb, mint megcserélve. :)
Amúgy , a Réka szerintem szebb név sokkal, de amúgy a Debóra is jó, meg még, vállalható teljesen.
Rékát pl Rékusnak, Rékuskának, Rei-nek becézném, a Réci kislánynak még aranyos, csak nehogy rászokjon a környezete, mert felnőttnek már nem áll jól. Rékácska is jó, csak azt már egy kicsit macerásabb, zakatolósabb, zötykölődősebb végigmondani.
Debórát szerintem Borkának becézném. Vagy akár még Bori is lehet jó. Viszont, az is jó, ha nem becézzük egyiket sem, se a Debórát -úgy nagyon nőies, és ez tök jó benne; sem pedig a Rékát.
De,szal, nekem a Réka jobban tetszik, de a Debóra név is okés.
:):)
Amúgy, adható, vállalható mind a kettő, szal jók. De ,amúgy, asszem, önmagában csak Debóra nem lennék; akkor még asszem, szeretnék egy másik keresztnevet is mellé. Lehet jó a Réka is, mondjuk úgy hogy pl ' - Ra Ré' -az egy kicsit furcsa lenne, de lehet még úgy is jó, plusz, ez a vezetéknév ,,dallamától", ,,ritmusától" is függ. Hogy mennyire passzolnak ezek a nevek így bármilyen sorrendben egymás után. De pl ismerek is olyat személyesen, aki a második keresztnevét használja. Úgyis jó tökéletesen; tehát mindegy a sorrend. Ha van tesó, de neki csak egy keresztneve van, a másiknak meg kettő lenne, akkor szerintem Nem baj, ők két külön ember. Nem kell/nem szükséges mindenben egyezniük, nem kell a neveiket is egy sémára felhúzni, hogy pl ,,csak ilyen betűvel kezdődhet, csak ennyi szótagos lehet, stb." Meg, amúgy, az is jó, ha esetleg terveztek még gyermeket, és akkor a két név közül a másikat tartalékolhatjátok, mert ezek a nevek a favoritok. De nem biztos, hogy lesz tesó, de ha tartalékoljátok, akkor a másik gyerek is kaphatja majd a másik kedvenc neveteket; tehát, a kedvenc nevek közül mindkét gyerek kaphatja az egyiket.
De szóval nekem a Réka jobban tetszik, de a Debóra is jó , de ha a Debórában maradnátok fő névként; akkor én például, ha Debóra lennék, szeretnék mellé egy második keresztnevet.
PL Debóra Lídia, Debóra Emília, Debóra Katalin, Debóra Dalma, Debóra Petra, Debóra Roxána, Debóra Tilda, Debóra Marianna, Zelma, Eszter, Loretta, Olívia, Patrícia, Paulina, Alinda, Alíz, Anett, Alexandra, Miléna, Tímea, Anna, Mirella, Fruzsina, Szilvia, Szimonetta,

Réka durrrrva. Barrbara. Rréka.
Durva. Rebeka. 💩
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!