A cigányok miért vannak tetőtől talpig fekete ruhában ?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 17. 19:22
2/7 anonim válasza:
Temetésen voltak. Vagy templomban. Mert amúgy nincsenek.
3/7 anonim válasza:
Szerintem jól néz ki a fekete. Az talán egy olyan szín, amely mindenkinek jól. Lehet, hogy rockerek, vagy metálosok, vagy csak egyszerűen szeretik a feketét, vagy egymástól látták el, hogy a másikon is milyen jól néz ki a fekete, én is kipróbálom. Sok variáció van. Lehet, hogy valaki úgy vette észre, ez áll neki a legjobban, ezzel sosem téved, ez (a fekete szín) mindig bejön. Én amúgy nem tudom, csak tippelgetek.
4/7 anonim válasza:
A pontos okát sajnos nem ismerem, valamilyen oknál fogva ez vált a roma kultúra részévé az öltözködést illetően.
A tradícionális viselet férfiak esetében valóban a fekete színű ruhák, illetve a fekete kalap, és a bajusz.
A nők viszont hagyományosan élénk, színes ruhákat viselnek, legyezőszerű, fodros szoknyával, amelyen gyakori a virágminta, illetve az öltözék része a fejkendő is, ami szintén színes, gyakran virág–motívumokkal. A kendőnek a hajat teljesen el kell takarnia, de magát a hajat össze is kell fogni a kendő alatt konty, -vagy fonás által.
Összegezve tehát, ezt követeli meg az illem a roma kultúrában. A hagyományokat követő, tradícionális romák így öltöznek.
6/7 anonim válasza:
Sokszor pont fehérben járnak, szeretnek kiöltözni.
7/7 anonim válasza:
Én pont hogy feketében látom őket ritkán. Ellenben rikító színekben, vagy aranyban, vagy fehérben annál inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!