Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A cigányok miért vannak...

A cigányok miért vannak tetőtől talpig fekete ruhában ?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 17. 19:22
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Tessék?
2022. ápr. 17. 19:23
 2/7 anonim ***** válasza:
98%
Temetésen voltak. Vagy templomban. Mert amúgy nincsenek.
2022. ápr. 17. 19:27
 3/7 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem jól néz ki a fekete. Az talán egy olyan szín, amely mindenkinek jól. Lehet, hogy rockerek, vagy metálosok, vagy csak egyszerűen szeretik a feketét, vagy egymástól látták el, hogy a másikon is milyen jól néz ki a fekete, én is kipróbálom. Sok variáció van. Lehet, hogy valaki úgy vette észre, ez áll neki a legjobban, ezzel sosem téved, ez (a fekete szín) mindig bejön. Én amúgy nem tudom, csak tippelgetek.
2022. ápr. 17. 19:31
 4/7 anonim ***** válasza:
36%

A pontos okát sajnos nem ismerem, valamilyen oknál fogva ez vált a roma kultúra részévé az öltözködést illetően.

A tradícionális viselet férfiak esetében valóban a fekete színű ruhák, illetve a fekete kalap, és a bajusz.

A nők viszont hagyományosan élénk, színes ruhákat viselnek, legyezőszerű, fodros szoknyával, amelyen gyakori a virágminta, illetve az öltözék része a fejkendő is, ami szintén színes, gyakran virág–motívumokkal. A kendőnek a hajat teljesen el kell takarnia, de magát a hajat össze is kell fogni a kendő alatt konty, -vagy fonás által.

Összegezve tehát, ezt követeli meg az illem a roma kultúrában. A hagyományokat követő, tradícionális romák így öltöznek.

2022. ápr. 17. 19:37
 5/7 anonim ***** válasza:
34%
azon nem látszik, hogy retkesek
2022. ápr. 17. 20:51
 6/7 anonim ***** válasza:
94%
Sokszor pont fehérben járnak, szeretnek kiöltözni.
2022. ápr. 17. 21:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Én pont hogy feketében látom őket ritkán. Ellenben rikító színekben, vagy aranyban, vagy fehérben annál inkább.
2022. ápr. 17. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!