Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit kezdenétek magatokkal...

Mit kezdenétek magatokkal lassan 19 évesen?

Figyelt kérdés

Beiratkoztam középsuliba, viszonylag mondhatni normális osztályba kerültem. Átkerültem sajnos máshova, az nem tetszett, nem tudtam beilleszkedni, el is bocsájtottak. Tehát megvannak a középsuli osztályaim, de érettségim nincs.

És most jelenleg otthon vagyok, otthonról semmi támogatást nem kapok (mármint hogy mit kezdjek magammal) mikor sulis voltam se érdekelte szüleimet igazából.

Semmi célom nincs, szerintem hülye is vagyok egyetemhez.(Tudom érettségi kell előtte)

Emberekkel nem tudok jól dolgozni, nem véletlen nem tudok beilleszkedni sem. Olyan semmire való vagyok.

2022. márc. 31. 18:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Lerakod az érettségit és közben diákmunkán dolgozol. Mi ezen s bonyolult?

Az mit számít, hogy a szüleidet érdekli e? A te életed, nem az övék.

2022. márc. 31. 18:47
 2/3 A kérdező kommentje:
Egy szaros kis faluban lakok ahol semmi sincs, és elég sok betegségem is van, tehát nekem nagyon kevés munka megfelelő.
2022. márc. 31. 19:18
 3/3 anonim ***** válasza:
Kifogás. Valamiből mégis kell élni. Ha most nem léped meg, akkor később pláne nem fogod. Az érettségit le tudod tenni, a diákmunkában pedig nagyon segítőkészek, és fix fognak találni valami neked valót. Diákmunkát viszont csak nappalisoknak adnak. Már csak ezért is érné meg az iskola. Ha diákmunkát nem, akkor járj körbe ott a faluban, hogy kinek mit tudnál segíteni egy kis pénzért. Azzal is előrébb leszel. Magyarországon nem tudok olyan faluról, ahonnan a legközelebbi nagyobb teleülés ne lehetne elérhető max 45 percen belül. Így eléggé kibővülnek a lehetőségek. 19 évesen még nagyon korai elcseszni az életed. Mert így afelé haladsz. Érettségi legyen most az első, az a legalapvetőbb a mai világban, meg se kérdezik, hogy van-e. Ha szerencsés vagy pláne ebben a korban találsz magadnak munkát, bújd a netet ezerrel. Érettségi után meg vagy felnőttképzés, vagy egyetem (legalább megpróbálhatnád). A hozzáállásodon meg javíts, mert ez az én úgyis hülye vagyok meg úgyse sikerül, leginkább csak egy alap nélküli önbeteljesítő jóslat. Szorgalom és kitartás kell mindenhez, apró lépésekben haladva. De igyekezz, mert gondolom tudod, hogy így most a TB-d sincs fizetve. A szerzett pénzből ne felejtsd el fizetni a TB-t. Iratkozz be nappali szakképzésre, mielőtt érvénytelen lesz a TAJ- számod és az eü. ellátásokat se fogod tudni igénybe venni, amire (ahogy írtad) gondolom szükséged van.
2022. ápr. 13. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!