Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Melyek azok a nevek, amelyekrő...

Melyek azok a nevek, amelyekről korábban azt hittétek, hogy az ellenkező nemhez tartoznak?

Figyelt kérdés

Például én személy szerint sokáig azt hittem gyerekként hogy a Hedvig férfi név.

Vagy fordítva, a Vazult, vagy a Jácintot (ugye virágnév) biztos voltam benne hogy nőknek adják, aztán nagyot néztem mikor kiderült hogy ezek férfi nevek amúgy...

Ti melyik nevekkel voltatok még így?

2022. márc. 17. 20:51
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Ármin,Noa,Gertrúd,Villő,Mikolt,Alfonzin,Hedvig,Ninon,Zoé,
2022. márc. 19. 14:04
 22/31 anonim ***** válasza:
Zolta,Zolna,Zsolna,Árnika,Bejke,Zejnep,Martinka,Zalánka
2022. márc. 19. 14:06
 23/31 anonim ***** válasza:
Adél
2022. márc. 19. 14:08
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
William Hanna és Joseph Barbera
2022. márc. 20. 00:56
 25/31 anonim ***** válasza:
Kende
2022. márc. 20. 11:10
 26/31 anonim ***** válasza:
Örsi,Aurél,Cecil szokatlanok voltak, pl Teréz-Terézia szerintem mind a kettő lány név; Aurélból,Cecilből meg asszem , csak az ia-végűek; és ez érdekes volt
2022. márc. 20. 11:17
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Hedvig, Jolán, Jácint.
2022. márc. 20. 15:29
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Az Ariel mindig is fiú név volt, eredetileg a Bibliából az egyik arkangyal neve, csak a kis hableány kapott fiú nevet, szóval az miatt lett külföldön unisex név. De mivel nálunk nincsenek unisex nevek, és lánynévként is csak egy 40 éve él a tudatban, egyértelmű volt hogy a fiú nevekhez sorolták. Ez most olyan mintha az egyik híres mesehercegnő neve James lenne, és egy pár év tized múlva mindenki megbortánkozna azok ha egy kisfiút James-nek hívnák, "mert hogy az egy hercegnő neve", hiába volt az elött évszázadokon át férfi név. Amúgy annó a Janka név is fiú név volt, a János egyik becézése, de most már csak lányok kapják. De imádom ahogy ezek az unisex nevek alakítják az emberek gondolkodását. Szóval az rendben van, hogy lányok fiúneveket kapnak, mert hogy az milyen menő, fordítva meg ciki is gáz, ha egy fiú lány nevet kap 😃 Aztán a lányok körében egyre elterjedtebbek lesznek ezek az átalakított unisex nevek, míg a végén már mindenki azt hiszi hogy ezek eredetileg is lánynevek voltak, így mint pl az Ariel esetében is, ciki lesz a fiadnak adni.
2022. márc. 27. 20:17
 29/31 anonim ***** válasza:
47%

de vki valahol egyszer írta, hogy pl Franciaoban Vivienne a lány, és Vivien a fiú, és az Arielle amúgy a kishableány

meg amúgy pl van

Ellen név meg még Alan név, ezt most csak példának hozom fel, de én is pl azok közé tartozom, akiket zavar, hogy ,,a kis hableány" neve fiúnévként anyakönyvezhető itt nálunk, szal nekem is az Ariel mindenképpen lánynév (itt Mo-n nem használjuk úgy, hogy elle-végüek,meg simák; de szal lényeg, h kiakadtam, amikor megláttam, hogy a fiúnevek között szerepel, amit úgy mondunk , hogy Ariel, mint a kis hableány neve)

remélem,jol írtam, bocsi,ha megbántottam vna valakit

2022. márc. 27. 20:45
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
De attól az Ariel még mindig férfi név marad, hiszen hiába hiszik az emberek 40 éve hogy lány név, valójában egy több ezer éves héber férfi név 😀 A kishableány kapott fiú nevet. A Vivian azért unisex, mert az eredeti név, a latin Vivianus az szintén férfi név volt, csak most már a női verzióját ismerik az emberek. Az Ellen-Alan nem jó példa, mert csak hangalakra hasonlítanak, de amúgy semmi közük egymáshoz. Az Alan egy saját önálló név, míg az Ellen a Helen egyik változata.
2022. márc. 27. 21:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!