Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Srácok! Miért van az, hogy...

Srácok! Miért van az, hogy ti, akik egyszer vagy többször csalódtatok a nőkben, automatikusan az összes nőre haragszotok?

Figyelt kérdés
Tagadni lehet a jelenséget, bár kár, hiszen itt is sokszor találkozni olyan kérdéssel, illetve válasszal, melyekből nagyon is érezni ezt a dolgot. Egyértelműen látszik ezekből a kérdésekből/válaszokból, hogy valami hatalmas csalódás érhette az adott személyt, ezért haragszik/gyűlöli az összes nőt. Ez miért van? Hogyan alakul ki egy férfiban ekkora nőgyűlölet akár egyetlen csalódás miatt?
2022. márc. 16. 15:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hú, ebből jó kis szájkarate lesz itt :))

De egyébként ez a nőknél is szép számmal felfedezhető ám, nem csak a férfiaknál.

A lényeg az, hogy minden félnél vannak tapló emberek, és ha valakit nagyon megbánt egy másik személy, akkor bizony kialakulhat egy éltalános ellenszenv, súlyosabb esetben gyűlőlet. Ezek az emberek legtöbbször mentálisan instabilak, így nem tudják tisztán látni a helyzetet.

2022. márc. 16. 15:22
 2/5 anonim ***** válasza:
71%

Regélni tudnék.

(ex nőgyűlölő)

De kezdjük csak velem, a saját tapasztalataimmal.

27 éves férfi vagyok. Általános iskolás korom óta olyan példákat láttam, amiben nő csalt meg férfiakat. Csak néhány példa:

1) Egyik osztálytársam, és haverom anyja megcsalta az apját, és ezért elváltak.

2) Középiskolában 5 (igen, tényleg túlzás nélkül 5) fiú osztálytársamat csalta meg a barátnője egymás után, különböző kreatív módokon.

3) Középiskolás haverom mesélte, hogy az ő kolis haverját úgy csalta meg a barátnője, hogy valentin napkor vitt neki egy csokor virágot és bon-bont, a csaj meg csak szimplán elküldött neki üzenetben egy videót amiben orálisan elégít ki egy másik srácot. A srác annyira szétesett, hogy ivott, és kirúgták a kollégiumból.

4) 2 (ismétlem, 2) különböző szomszédom is azért vált el, mert a nő félrelépett, és ezt már az egész utca tudta.

5) Egyetemen legjobb haverom és kolis társamat első barátnője úgy csalta meg, hogy előtte még kért pénzt buszra, és miután lelépett küldte az üzenetet hogy van más valakije is.

6) Ugyanezen haveromat második barátnője úgy csalta meg, hogy konkrétan ugyan abban a koliban jött össze egy másik sráccal, azzal a sráccal, aki pont mellettük lakott (szomszédja) mert hogy addig egy szobában voltak. Onnantól meg hallgatta ahogy dübög a fal..

7) Középiskolás haveromat úgy csalta meg a barátnője, hogy egy másik osztálytársunk látta ahogy smárol valakivel egy bulin, és úgy szólt neki hogy figyu már, a csajod itt meg itt volt ennek meg ennek a szájában. Az mondjuk durva egy eset volt. Kép is készült.

Ez a lista konkrétan bármeddig sorolható. A filmekben, és a sorozatokban is kaptam ráadásul folyamatosan ezt a képet, hogy a nők így úgy csalnak, ami szintén nem segített a helyzeten.

Egyetemi nagy haverommal, akit 2x csaltak, már sok közös sörözés közben jó alaposan kitárgyaltuk ezt a témát rengetegszer.

Emlékszem, volt is egy "messiásunk" az igazat szóló hős, ahogy neveztük. Álljon itt tanítása:

https://www.youtube.com/watch?v=TjCwhqMCGJ4

Szóval elég gáz volt a helyzet, igen.

Ilyen impulzusok között én konkrétan nőgyűlölő lettem, és elképzelhetetlennek tartottam hogy nekem valaha legyen barátnőm, mert ha megcsal (ami úgy látszik elég gyakori eset) azt hogyan is dolgoznám fel...

Valahol a pszichológiában is találunk erre utalást, hiszen bár borzalmas dolog az is, ha a férfi csalja meg a párját, a férfiak valamiért világokkal rosszabbul fogják fel ezt az egész témát. (Tudom hogy a nők is belepusztulnak, nem ezt vitatom el.)

Talán az a baj, hogy ilyenkor a férfiak büszkesége, férfi mivolta sérül, a személyisége magva. Ezt lentebb részletesen kifejtem.

Így emlékszem egy idézetre még régről:

"Képzelj el egy kulcsot, ami sok ajtót kinyit. Ez egy jó kulcs, nem igaz? És képzelj el egy ajtót, amit minden kulcs kinyit. Ez egy nagyon rossz ajtó."

Tehát ilyen elveket dolgoznak ki a férfiak, hogy miért is "rosszabb" az, ha a nő lép félre. De ennek amúgy tuti vannak evolúciós alapjai is. Egy férfi biztonságban szeretné tudni magvát, amit evolúciós kötelessége eljuttatni a méhbe, és utódot nemzeni.

=> A férfinak az a kötelessége, és érdeke, hogy az Ő MAGA magva éljen túl.

Ezzel szemben a nőnek evolúciós érdeke, hogy a legerősebb magvat keltse ki, a legerősebb utódot hozza a világra, és hogy az később biztonságban legyen.

=> A nőnek a biztonság, és a lehető legerősebb utód létrehozása az ősi evolúciós érdeke.

Ha így nézzük...

Amikor a férfi csalja meg a nőt az a vágy vezérli, hogy minél több magvat szórjon szét. (ami szintén nem szép dolog)

De amikor a nő csalja meg a férfit, az azt jelenti, hogy az előbbi férfi magva neki nem volt elég jó, és hogy neki újabb, erősebb egyedre van szüksége.

Talán ilyen mélyre is vezethetjük ezt a témát. A férfiak ezért ilyen fóbiásak a megcsalást illetően.

Ez az a csapásvonal, amely mentén a mély "férfi egó" sérül akkor, amikor a nő megcsalja őt.

Így aztán hatalmas sérüléseket lehet ám szerezni. Egy férfi a megcsaláson ezerszer nehezebben teszi túl magát, mint a nő. Lássuk a különböző más vallású népeket is, hogyan óvják asszonyaikat a fekete arcot is eltakaró öltözetekkel, ugye.

Aztán már evolúció az is, hogy a sérülés forrását azonosítsa, és a túlélés érdekében felállítson bizonyos következtetéseket, összefüggéseket. Ezért van az, hogy ha túl sokszor nyúl bele az ősember a tűzbe, később már nem fog, mert tudja hogy megég.

Innen juthatunk el oda, hogy a férfiak így "általánosítanak" a nők terén. Neki már sok negatív tapasztalata volt / látott ilyen eseteket, így a bizalma nagyon el van játszva.

Ma már persze nem vallok ilyen nézeteket. 27 évesen menyasszonyom van akiben megbízok. Az ilyen elvakult fóbiák és általánosítgatások csak elrontják az életet. Én már azon a szinten voltam, hogy (mivel nem néztem ki csúnyán) középiskola és egyetem alatt mindösszesen majdnem 20 hozzám közeledő lányt / nőt üldöztem el magamtól különböző okokra hivatkozva. Így úgy hívtak randizni, találkozni, de bennem akkora volt a félelem és a harag, hogy egyszerűen be akartam zárni magamat egy dobozba ahol ez az egész nem ér el. Súlyos eset voltam ez ügyben. Talán úgy tekintek a mai énemre, mint aki nem fél már attól, hogy ilyesmi történik vele... viszont lelkileg fel van rá készülve. Így nem érhet csalódás.

2022. márc. 16. 15:49
 3/5 anonim ***** válasza:
73%

Azért mert ahhoz kellene némi nemű intelligencia/felvilágosultság, hogy nem egy halmazként kezeljűk a másik nemet, hanem tudjuk individuális szenmel nézni a másikat. Meg mi köze van Y-nak, hogy X vagy Z mit csinált? Meg eleve a gyűlölet szó...

És ez érvényes minden általánosításra/rasszizmusra is.

Na most jöhet a lepontozás lavina. :D

2022. márc. 16. 15:59
 4/5 anonim ***** válasza:
57%
Fiú barátaim voltak tizenéves koromban, és lehet én kerültem rossz társaságba de nagyon sok sztorit hallgattam végig arról hogy ki hogy nézi hülyének a barátnőjét és akar prostival(???) csalták őket. Ott a barátnője és fizet szexert? Ez a nőknek ugyanolyan trauma..
2022. márc. 16. 18:02
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Általában a nők egymással full jó viszonyban vannak. Ha én "Adrival" összevesztem valamin, akkor arról a barátnője, "Juli" is tud, ezzel már szerzett magának egy szövetségest, és így ki tudja alakítani az "Utáljuk a Nérót!" tábort, ami által esélytelenség lenne más nőknél kezdeményezni mind lokálisan, mind globálisan.
2022. márc. 16. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!