Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Általános iskolában miért nem...

Általános iskolában miért nem hallgathattuk a lányok felvilágosítását?

Figyelt kérdés

Fiúknál bent ültek, amit tök normális. De mikor ez fordítva volt akkor fiúkat kiküldték. Miért?

Nem vagyok általános iskolás mielőtt jelentenék, már pár éve gimis, de ezt azóta se értem.

Nem arra vagyok kíváncsi hogy mi volt az a nagy felvilágosítás, hanem hogy miért nem szabadott bent maradni?

2022. márc. 4. 21:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Ez a nevetgélős történet is csak sztereotípia szerintem. Többet nevettek a lányok egy egy "vicces" mondaton mint a fiúk összesen.

Meg szerintem abból nincs baj hogyha egy 13-14 éves gyerek felkuncog 1-2x ilyen témánál első alkalomkor. Ha sosem beszélünk erről nem fog tud semmit, köztük azt sem hogy hogy kell ezt kezelni.

2022. márc. 5. 10:57
 12/15 anonim ***** válasza:

Lehet kicsit kusza lett a megfogalmazás. Összefoglalva szerintem kellene:

- 4-es korban egy kezdő felvilágosítás a menstruációról külön a lányoknak, illetve esetleg a hogyan születik a gyerek Peti, Ida, Picuri szinten mindkét nemnek együtt vagy külön

- 7-es korban egy a menstruációról, illetve a fiús dolgokról mindkét nemnek, mindkét témáról, de külön (/külön is, ezzel elősegítve a másik nem előtt cikinek tartott kérdések előkerülését),

- illetve egy a szexualitásról, védekezésről mindkét nemnek együtt

- 11-es korban egy átfogó, olyan dolgokról, ami sok embernek még felnőttként is újdonság, mint a különböző fogamzásgátló módszerek, a menstruációs ciklus mögötti hormonváltozások, a szexualitás egésszéges megélése, párkapcsolati alapkérdések; a két nemnek együtt. Ebben a korban már nyilván úgy érdemes, hogy a diákok és az ő érdeklődése vezesse a "felvilágosítást", és csak olyan személy által, aki a diákok szemében hiteles és meg tudja találni a közös hangot a fiatalokkal.

Azért mondom ezt, mert a saját tapasztalatom alapján, 7-8-ban a felvilágosítás inkább csak tájékoztatás, de középiskola végére már aktualitása van, és a kamaszokban saját tapasztalatuk alapján kezdenek kérdések felmerülni.

Egyetértek veled, hogy nem szabad úgy tenni, mintha valami titok lenne, és különösen nem szabad elsunnyogni a fiúk felvilágosítását.

2022. márc. 5. 13:34
 13/15 A kérdező kommentje:

Én is egyetértek,kivéve a külön külön témát, de értem miért gondolod így. Köszi a választ.

Többiektől is szívesen fogadok még véleményt/tapasztalatot.

2022. márc. 5. 13:50
 14/15 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk is külön volt, bár értelme semmi, jaa, igen, azt elmondták, hogy kvára fog fájni az első (hát, kösz bmeg), meg megkérdezték kollektíve a lányokat, hogy ki menstruál már...

Ez még úgyis rhadt megalázó volt, hogy csak lányok voltunk benn, mert én 13 évesen még nem, és ezért folyamat kaptam az ívet a "menőbbektől".

2022. márc. 5. 14:02
 15/15 anonim ***** válasza:
Csak nálunk nem volt anno semmi ilyesmi ? LOL
2022. márc. 5. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!