A március miért számít tavaszi hónapnak, ha olyan hideg van mint februárban?
A héten is nagyon hideg volt.
Jövő héten is csak 4-5 fok lesz napközben, reggelente fagyni fog. Na meg ez a hülye szél fúj folyamatosan.
Honnan veszed, hogy tavasszal meleg van?
Még május is langyosnak számított, amikor még nem borult
fel a klíma.
Az április meg a "bolond április", amikor napsütésre zápor, majd megint napsütés jött. "Tavaszi zápor, fűszere a földnek."
Sőt, nem csak márciusban, de májusban is szokott fagyni.
A március is esős, szeles, napsütéses, változó időjárású volt mindig.
A tavasz átmenet a télből a nyárba, ezért minden van, a kellemestől a szélsőségesig.
Kérdező, általános iskola, földrajz tananyag:
Hazánkra 4 évszak jellemző, és mindegyik évszak 3 hónapból áll.
Tavasz: március, április, május
Nyár: június, július, augusztus
Ősz: szeptember, október, november
Tél: december, január, február
Érthető?
Igen a csillagászati tavasz csak március 21- én kezdődik.
A kérdező azért van összezavarodva mivel a időjárás is össze van.
A február nagyon enyhe volt átlag feletti értékekkel és csapadékszegény.
A március pedig most átlagosan alakul olyan hőmérséklettel ami ilyenkor megszokott.
Viszont ha az átlagot nézzük akkor bizony a február egy igazi téli hónap, jellemzőek a kemény fagyok és nagy havazások. Ehez képest a március amikor napközben mar +5 +8 fok van már tavasznak számít, vagyis nincs már igazi tél de ez is változó márciusban sem szokatlan a havazás inkább a változékonyság jellemző.
Szóval ez a mostani idő nem nagyon hideg ahogy a kérdésben írod hanem teljesen normális az eddig tél volt túl meleg.
Legyen igazad kedves kérdező! Nekem is sok(k) szokott lenni nyáron a fülledt levegő, a veszettül tűző nap. Előfordult már olyan kényszerhelyzet, hogy kénytelen voltam hosszan gyalogolni valami miatt és nem volt árnyék.
2017.-ben és 2020.-ban pl. olyan napszúrást kaptam, hogy konkrétan égetett a bőröm. Második esetben orvosi ügyeletre kellett mennem, ahol szigorúan utasítottak, hogy a háziorvos is lássa, mi történt velem, mert ez akut állapot.
7-es válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!