Miért járkálnak ilyen ijesztő emberek? Szerintetek részeg volt?
Ma este felé a szokásos biciklis edzésemet végeztem. A falumból szoktam áttekerni a szomszéd faluba, ott tenni egy kört és visszajönni, majd ezt megismételni többször. A két falut egy kb 3 km-es útszakasz köti össze, emellett van egy járda is, amin biciklizni szoktam, de közvilágítás itt nincs, tehát elég sötét szokott lenni.
Na és ma ahogy a szomszéd faluból tekertem vissza, ezen a sötét járdás részen már láttam kb 50 méterről, hogy sétál egy ember, mert a cipőjén valami visszaverte a fényt. Lelassítottam, egyre közelebb értem és vártam, hogy észre vegye hogy jövök és arrébb álljon. Már kezdett ott gyanús lenni, hogy a full sötétből hirtelen begurulok mögé az 1600 lumenes dupla LED-es biciklilámpámmal, de erre sem reagált. Amikor már elég közel voltam, látszott, hogy úgy sétál mint valami töltöttgalamb, elfoglalva az egész járdát. (kb mint a gyúrósok, felfújta magát és úgy ment) Aztán ezt a pár másodpercet meguntam, kikerültem a füvön a járda mellett. Amikor pont mellette voltam a kikerülés pillanatában, hallottam hogy mormog valamit magában, majd ahogy megelőztem és távolodtam, hallottam hogy elég agresszív hangon üvöltözik valamit nekem, de azt már nem értettem, hogy mit. Minden esetre eléggé bef*stam, még lett volna pár köröm, de inkább hazamentem, féltem hogy visszafelé megtámadna vagy ilyesmi. (Hangjából ítélve egy 50 év körüli férfi lehetett, ilyen szakadt munkás ruhában volt)
Szerintetek mire véljem ezt az esetet? Részeg lehetett? Vagy lehet pont ő ijedt meg tőlem mikor kikerültem, és azért üvöltözött? Bár azt valószínűleg látta, hogy világítok mögötte elég erősen.
Lehet, hogy rossz néven vette, hogy a járdán biciklizel.
Tényleg, miért ott? Miért nem az úttesten?
Lehet azért üvöltözött, mert nem jelezted neki, hogy vigyázzon, mert mész! Például, egy csengő nem ártana a biciklidre!
Persze, ettől eltekintve, lehetett részeg - vagy veszélyes alak!
Összteleszkópos enduro biciklivel pont elég, hogy a járdán szenvedek 20-25-el, nem kell még, hogy a full sötétségben autók is elmenjenek pár méterre tőlem 110-el.
Egyébként meg 10-ből 9x nincs senki azon a járdán, ha meg van valaki, az is biciklivel. Ha valaki át akar menni a másik faluba, nem gyalogolni fog 3 km-t egy egyenes járdán, hanem inkább átmegy busszal.
Kérdező, velem is előfordul, hogy biztonsági okokból kis forgalmú járdán biciklizek nem az úttesten, de ilyenkor mindig benne van a fejemben, hogy a gyalogos van itt "birtokon belül", nekem pedig semmi jogom ott menni. Ebből adódóan úgy közlekedek, hogy ő bárhol bárhogyan mehet, én pedig köteles vagyok ehhez maximálisan alkalmazkodni.
Jelen esetben ez azt jelentette volna, hogy szó nélkül széles ívben kikerülöm a füvön.
Végső soron te is ezt csináltad, csak előtte arra vártál, hogy félre álljon. Akár nem vett észre, akár direkt nem állt félre, erkölcsi értelemben nincs jogod ezen fennakadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!