Érdemes fent maradni a Facebookon?
Az az igazság, hogy már nagyon elegem van a Facebookból, mert teljesen elveszi a figyelmemet. Ezer féle információ ömlik, napi szinten értesülök olyan távoli emberekről akikről már nem kéne mert már teljesen máshol élnek. Olyan érzésem van, mint ha nem engedne továbblépni hanem leragaszt egy stádiumba.
Az szól mellette, hogy a külföldön élő ismerőseimmel ott beszélek, illetve egy két itteni haverommal messengerezek még. Tehát emiatt nehéz megválni tőle. Az a probléma, hogy nincs alternatíva a kapcsolattartásra, ez a messenger elkényelmesít, de amúgy meg elegem van.
a probléma nem a facebookal van, hanem veled
én pl csak beszélgetésre használom, meg 1-2 csoportban bejegyzéseket nézek meg amik érdekelnek
nem a rendszer a hibás, hanem a felhasználó, én jó ha 1 hónapban kapok 5-10 értesítést, semmi zavaró, bár én az értesítéseket is 1-2 havonta nézem meg
1-es vagyok
Amúgy engem is egyre jobban idegesít a Facebook. Folyton más embereket nézegetek, pl régi ismerősöket, akikkel már nem tartom a kapcsolatot és visszarántanak a múltba. Ez szerintem mérgező és betegítő.
Állítsd inaktívra a fiókodat, nem muszáj törölni az egészet.
Így a messengert továbbra is tudod majd használni.
Pár éve én is így tettem, és egyáltalán nem hiányzik a FB, viszont azt tapasztaltam, hogy néhány kapcsolat megsínylette.
Nem tudom, hogy az embereknek miért esik nehezükre bármilyen más módon keresni a másikat (telefon, Skype, E-mail, személyesen, stb.), vagy miért nehezebb más oldalakon válaszolni egy üzenetre, de ez van. Ezt csak azért írtam le, hogy majd ne lepődj meg, ha egyik-másik ismerősöd felszívódik, miután lejössz a FB-ról.
Mint ha lett volna egy hasonló kérdés pár napja.. hmm
Ha ennyire zavar, akkor töröld le magad, és vissza se néz. Az első pár nap vagy hét rohadt nehéz lesz, mert benned lesz a kényszer hogy újra felnéz, de ne tedd. Keress valami más elfoglaltságot, hobbit. Nálam is ez a helyzet, csak annyival jobb, hogy van egy másik platform/alkalmazás, ahol a többi haverommal tartom a kapcsolatot. (A gamerség előnyei :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!