Mégis mitől lenne "ajándék" az élet?
hmm, ha mondjuk te telefont szeretnél karácsonyra és zoknit kapsz, akkor az mi? egy rossz ajándék a te szemszögedből
az ajándék jelentése nem az, hogy egy boldog dolog amit kapsz
ha egy idegen, vagy olyan ember akit utálsz ad neked valamit az is ajándék
Szerintem attól ajándék ( bár bevallom nehéz lesz úgy ezt z álláspontot megvédenem úgy h néha még magam is nehezen hiszem el... :D ) mert valamilyen ok (nevezzük ezt istennek,evoluciónak, szellemnek,léleknek tökmindegy) miatt úgy teremtődtünk meg ,hogy az akaratunk teljesen szabad tud lenni. ÉS EZ AZ A PONT ahol én úgy gondolom hogy a teljes szabadság egyszerre a nihilizmus és maga a lehetőségek tárháza is egyben. Elvégre az élőlények közül mi tudjunk igazán érteni egyszerre Mozartot,élvezni egy Csontváry képet és mindemelett eljutni a holdra is.DE ugyan úgy lehetünk kétkezi munkások akik elektronika nélkül a szabadban a saját akaratára hajlítva a természet erőforrásait a saját meggyőződésünk szerint élhetünk. HA akarod kikutathatod a csillagok titkait ,vagy te lehetsz a napelemes vakondriasztó technikai zsenije,de segíthetsz fogyatékos embertársaid életén, önként lehetsz egy kulcsfontosságú,sőt élet és halál felett döntő személy egy eldugott afrikai faluban.
A LÉNYEG amit akarok mondani hogy szerintem azért ajándék az élet,mert mi emberek vagyunk azok akik ha akarják megélhetik az élet minden percét. Szerelemmel,gyengédséggel,vadsággal,versenyszellemmel,békével,harmóniával.Élhetünk magunkért ,élhetünk másért,és KÉPESEK VAGYUNK ezen értékeket megbecsülni,követni vagy meghalni érte.
Egy szó mint száz,szerintem a lehetőségek miatt ajándék a végessége miatt "értelmetlen".De én úgy gondolom hogy mivel ezen lehetőségek súlyát mi emberek meg tudjuk érteni ezért többek vagyunk egy "átlagos földi élőlénynél"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!