Ha önhibámon kívül pár hónapig munka nélkül maradtam, akkor kötelező a munkaügyibe bejelentkezni, lesz következménye, ha nem?
Figyelt kérdés
Négy hónapról, vagy annyi sem, erről lenne szó. Három évig voltam aktiv dolgozó, az előtt pár hónapi jelentkeztem egyetem utolsó éve miatt a munkaügyibe... Csak szórakoztak velem... Decemberben eljöttem, TB-t fizetni kell, de most erre a pár hónapra feltétlenül be kell oda menni... Már úgy volt Februárban szólnak, de az miatt, ami megy most, tolódhat április, legkésőbb májusig.
Tanácstalan vagyok, de nem akarok bajt, de azt sem, hogy szórakozzanak velem, van elég...
Köszönöm a válaszokat.
2022. febr. 9. 01:05
1/5 anonim válasza:
Nem kell, semmilyen következménye nincs, viszont a pénz miatt meggondolandó.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem jár semmi, korábban sem kaptam onnan, csak feszültséget.
2022. febr. 9. 01:41
3/5 anonim válasza:
Hogyne járna, akkor azért nem kaptál, mert még nem volt munkaviszonyod.
4/5 anonim válasza:
Egy ledolgozott év után egy hónapra jár álláskeresési járadék. Legfeljebb 3 hónapig kaphatod, szerintem érdemes jelentkezni a munkaügyibe. És még egy tanács: van olyan, hogy TB támogatás, amit szintén a munkaügyiben tudsz igényelni. Fizetik helyetted, úgyhogy megéri.
5/5 A kérdező kommentje:
Kivárom, hogy március elején milyen hírt közölnek, megfontolom, de el akarom kerülni. Most ez a négy hónap... meglátom, és a körülményekhez akkor...
Köszönöm szépen.
2022. febr. 9. 21:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!