Milyek szinonimát használod leggyakrabban?
Szerintem ezek nem szinonimák, mert különböző életkorban szoktuk őket jellemzően használni. Nagyon nagyságrendileg nekem a fiú kb 0-20, srác 12-25, pasi 18-60, pali 30-60, csávó 16-???, fiatalember 14-30 éves embereket jelent.
Egyébként fiatalra srácot, fiatal felnőttre pasit, középkorúakra pedig jellemzően fickót szoktam a leggyakrabban mondani. A pali szót szinte sosem használom és a csávót is borzalmasan ritkán.
5
Kontextustól függ, hogy azok-e...
Fiú: Születéstől ilyen 25 éves korig mondanám maximum általában. Olyanra mondom, hogy fiú, aki 18 alattinak tűnik vagy van neki egy ilyen ártatlanabb kisugárzása
Srác:13-30 kb
Pasi:25-40
Pali:40+-tól mondanám, egészen addig, míg látványra bele nem ér a "vénember" kategóriába
Csávó:15-35, gúnyosan 35 felett is mondom, ha nem kedvelem az illetőt, pl "A Tünde csávója már megint erre kószál"
Fiatalember:16-35
A legtöbbször az én számon egyébként a srác jön ki, ha korombeliekről beszélek, pasi, ha mások partnereiről és pali, ha szüleim férfi ismerőseiről
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!