Az emberek miért nem szeretettel bánnak egymással?
Bezzeg ti türelmesek, békések és toleránsak vagytok. Aha.
Továbbra sem értem, miért kéne bárki random idegennel szeretettel bánnom. Azzal bánok szeretettel, aki szeretek. A többieket nem rúgom fel.
Tőlem a maximum az idegenekkel szemben indításkor az udvariasság.
Utána meg amit kiharcol magának.
Családtagjaim, barátaim iránt érzek szeretetet, még akkor is, ha éppen haragszom rájuk valamiért.
Ezen már sokszor elgondolkoztam én is.
Ezzel nem azt mondom, hogy dúljon a láv mindenki között. De sokkal jobb lenne ha az emberek türelemmel, kedvességgel, tisztelettel állnának a másikhoz.
Tipikus példa a közlekedés ahol mindenki erőszakosan, türelmetlenül megy. Holott ha türelmes, előrelátó, bizonyos szinten előzékeny vagy, akkor alapból megelőzöl olyan helyzeteket amik veszélyesek lennének. Hiszen ki sem alakítod őket.
Plusz a többségnek nem izomból kellene agresszívan reagálni, hanem venni egy nagy levegőt és elengedni a vélt vagy valós sérelmet.
Vagy ha már közlekedés. Én úgy érzem tudok konstruktívan, közösségi szellemben közlekedni. Segítem a másikat, és azt látom, hogy ezt mások is megteszik ha nem vagy agresszív bunkó.
Vagy ott van a gyerekneveléstől kezdve a munkahelyi stresszen át minden. Számomra az a vicces, hogy a kutyát mint állatot szeretettel, jutalmazással idomítjuk, neveljük. Miközben embertársainkat a földbe tapossuk, kizsigereljük. Holott egy sima munkás is sokkal boldogabb lenne, ha azt látná, hogy megvan a jutalma és megbecsülése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!