Vajon nárcisztikus az exem?
Fél évig voltam együtt valakivel. Az elején amolyan túl szép volt ahhoz hogy igaz legyen történet volt. Állandóan írt, szinte egész nap, dicsért, és már nagyon hamar kezdte írni, hogy hiányzom neki, állandóan rám gondol stb (pedig alig ismertük egymást akkor még, kicsit furcsálltam is, de jól esett. Ez talán az ún. love bombing, amiről olvasni több helyen?). Ami feltűnt, hogy ha nem írtam vissza neki chaten viszonylag hamar, akkor mindig rámírt. Eleinte, hogy merre vagyok, hiányzom stb. Aztán ezt felváltotta az, hogy ilyenkor azt kérdezte haragszom-e rá (pedig semmi okom nem volt rá vlmiért). Szóvá is tettem ezt a sokadik alkalom után, hogy miért gondolja ezt. Erre ő azt mondta azért mert mindenkiről azt hiszi, h haragszik rá.
A másik, ami furcsa volt, az, hogy ha buliba mentem, vagy a barátaimmal voltam (nélküle) mindig kontaktban akart maradni, mindig írogatott. És tudni akarta, mikor értem haza (persze azzal magyarázta, hogy aggódik értm, azért érdeklődik). Ez is furcsa volt, de annak tudtam be, hogy tényleg érdeklődik, fontos vagyok. A lényeg, hogy ebben az időszakban mindig írt, mindig érdeklődött, mindig óriási volt a figyelme felém (talán túlzott is)
Aztán kb 4 hónap után minden megváltozott. Valami apróságon felhúzta magát, úgy érezte, megszégyenítem. Nem értettem, semmi olyat nem tettem,ennek ellenére a bocsánatáért esedeztem (lényegében a semmiért, mert nem csináltam rosszat). "Megbocsátott", majd nem sokkal később volt egy kiborulása, mert túl röviden választolgattam az üzeneteire (épp elfoglalt voltam). Ő azt hitte, haragszom, ignorálom, de most nem ijedten reagált erre mint anno, hanem megsértődött. Összeveszett velem és kb másfél hétig csenddel büntetett. Pedig megint semmi rosszat nem csináltam. Nem tudom miért, de megint magamra vettem az egészet és bocsánatot kértem tőle, és még én írogattam rá, hogy ne haragudjon. Aztán másfél hét csenddel verés után nagy kegyesen megbocsátott. De utána már nem jött vissza a régebbi időszak. Nem volt annyira érdeklődő, nem volt annyira figyelmes, viszont mindig elhintett kis szeretetmorzsákat nekem, de lényegében érzelmi hullámvasút volt. Persze ha tudta hogy barátokkal vagyok, akkor mindig újra jobban előtérbe nyomta magát (telefon, üzenetek stb).
AMikor már éreztem, hogy kezdek a hangulatváltozásai miatt rosszul lenni, írtam neki hogy hagyjuk egymást. Erre semmi érdemi választ nem adott, ám aznap este írt, mintha mi sem történt volna. Erre nem válaszoltam, de pár nap múlva az ünnepek miatt ismét el kezdünk írogatni egymásnak, így visszaszippantott ez az egész. Utána 1-2 hétig minden rendben volt. Majd ismét volt egy összeveszésünk. Írt egy üzenetet chaten, ám aznap nem olvastam el, időre volt szükségem (igen, most dirket ignoráltam, de azért, mert kikészültem a folyamatos érzelmi hullámvasúttól). Másnap amikor el akartam olvasni, nem találtam az üzenetet. Letiltott (gondolom megharagudott hogy nem válaszoltam neki). írtam neki smst, hogy egyenesebb lett volna megbeszélni a dolgokat. Erre azt válaszolta, nem tiltott le, csak szünetelteti a profilját családi gondok miatt és ki akarja zárni a külvilágot kicsit mert kivan. Mivel kamu szagúnak éreztem, megkértem egy ismerősöm, nézze meg, tényleg szünetelteti, v csak engem tiltott. Természetesen csak engem titlott...Erre írtam neki, hogy lehetett volna őszinte, de már mindegy, ne keressen többet.
Olvasgattam cikkeket a nárcisztikusokról, a módszereikről. Szerintetek nárcival volt dolgom? Amiket írtak (love bombing, idealizálás, tükrözés, gázlángolás, csenddel verés stb) mind megvolt.
Nárcisztikus volt és érzelmileg bántalmazott.
Nekem is ilyen volt az exem, örülhetünk, hogy hamar ki tudtunk lépni. Kérlek tiltsd le te is, és soha többé ne találkozzatok, ne beszéljetek.
Te sem vagy különb xD Lehet csak simán féltékeny, önbizalomhiány stb.
Amúgy meg ez mégis mi volt? 1 perc alatt összejöttök nem is ismeritek egymást? utána 3 összeveszés utána szakítás?
Tartásod legyen már te ostoba.
Kérdező, nem, nem csinál ilyet. Nehéz az önbizalom hiányt és a nárcisztikus dolgokat néha megkülönböztetni, nekem is előadta az exem, hogy csak féltékeny, meg mi van ha megtetszik nekem valaki jobb, stb. Közben meg az exével trécselt, és kiakadt ha hozzá szóltam egy sráchoz. :)
Nekem az alap, hogyha elmegyek bulizni a párom nélkül, akkor pár óránként bejelentkezek, és biztonsági szempontból ha elindulok haza, akkor írok. (Mi együtt élünk, azt hogy hazaértem nem "kell" jelentenem.) De ennél több nem fér bele. Ha óránként felhívna a párom csak úgy, hogy ellenőrizzen, kidobnám a 'csába. Nem, ez nem normális.
És az egyik buli után, mikor nem értem haza este 10-re, pedig ő elvárta volna :) azt mondta, hogy akkor most hagyjam békén, és inkább ne beszéljünk holnapig. Szeretet megvonással büntetett, mert jól éreztem magam. Tényleg kuka a srác, akármennyire is fáj, akármennyi jó pillanatotok is volt, ne menj vissza hozzá!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!