Vidéki élet vagy panelos városi lány?
22 éves vagyok, Németországban dolgozom és fél éven belül lesz annyi megtakarításom hogy:
1. Hitelre vásároljak egy nagyobb városban kb 15 millió értékben egy panelt
2. Készpénzre vegyek egy hétvégi házat, nagy telekkel avagy zárt kert amire aztán egy könnyű szerkezetes ingatlant tennék
A dillemát okozza az hogy melyik jobb befektetés hosszútávon számomra. Ha panel mellett döntök, ki tudom adni. Illetve mivel szeretnék majd egyetemre menni, az is szempont lehet, hogy több a városban a lehetőség akár munka akár szórakozás szempontjából.
A másik verziónál pedig szempont, hogy egy nyugodt életszínvonalat tarthatok fenn, ahol távolabb vagyok minden mástól. A közlekedést pedig autóval vagy motorral oldanám meg. Ebben az esetben pedig mindenképp otthonról, digitális nomádként dolgoznék. De ha mégsem tetszene, szintén befektetésképp kiadhatnám vidéki nyaraló gyanánt.
Melyikbe érdemesebb belevágni a fejszém?
22/L
#11 Mi a kérdés?
Ugyanazt csinálnám amit most 30+ évesen.
Társaságba járnék, bejárnék munkahelyre, eljárnék utazni, kirándulni.
Beülnék kávézni, sörözni, mozizni a barátokkal, stb.
Tudom egyedül vagyok a véleményemmel és le leszek pontozva mert itt a többség introvertált akinek álom lenne ha egész életében otthon lehetne.
De nekem kell a munkábajárás. Hogy emberek között legyek, sokkal gyorsabb a kommunikáció, hatékony a munka.
És alapból jobb érzés, hogy ha hazaérek nem kell a munkával foglalkozzak, igyekszem nem hazavinni azt. Számora az otthon a pihenés, kikapcsolódás helye, nem a munkáé.
Te tudod mi a jó neked.
Én pl 34 éve vidéken élek, mindig is rüheltem, de soha nem lesz pénzem elköltözni jobb helyre, még itt a kis 3ezres településünkön is 15mft egy 1,5 szobás panel szr helyen...
Városi panel.
Vagy egy megyeszékhely agglomerációjában vegyél esetleg egy házat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!