Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az szerintetek igaz, hogy egy...

Az szerintetek igaz, hogy egy átlagos, továbbtanulás előtt álló fiatal nem tudja azt, hogy mi az az esztergálás?

Figyelt kérdés
Vagyis hogy mit csinál egy esztergályos. Én ezt nem igazán akarom elhinni. Találkoztam ez egyik volt osztálytársammal. Ő mesélte, hogy már évek óta senki sem tud válaszolni arra a kérdésre, hogy "tudjátok mit csinál egy esztergályos?". Középiskolában szokott ilyen szakmai bemutató előadás szerűségeket tartani 8-osoknak. Nem hiszem, hogy senki sem tudná. Inkább csak ő fogott ki olyan osztályokat, ahol senki sem tudta. Vagy lehet hogy tényleg ennyire kiveszett a tudatból?

2022. jan. 7. 21:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sok szakmarol azt se tudjak mi az.
2022. jan. 7. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Igaz.

20 éves egyetemista húgomat ha megkérdezném, szinte biztos vagyok benne, hogy fogalma sem lenne róla, hogy miről beszélek. Nem azért mert buta lenne, egészen egyszerűen amit Te is írsz, kikopott a tudatból....

10/ min 8 fiatal szerintem nem tudna rá válaszolni.

2022. jan. 7. 21:21
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Simán lehet, és nem látok ebbe semmi problémát. Aki nincs benne ilyen műszaki meg szakmai dolgokba, nem ilyen irányon akar tovább tanulni, miért kéne tudnia ilyeneket?
2022. jan. 7. 21:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor nem tudják mit csinál pontosan egy bizonyos szakma. De ez egyaránt igaz középfokú és felsőfokú képzésekre. Ilyenre sok példa van, szakmák közül az esztergályos mellett mondjuk a lakatos, az alpinista, bádogos, CNC forgácsoló vagy programozó és még lehetne sorolni. Felsőoktatásban ilyen szakok között van anyagmérnök, logisztikus mérnök, szabad bölcsész, stb. De igazából a legelterjedtebb pénzügy-számvitel, gazdálkodás és menedzsment, gépészmérnök, villamosmérnök, mechatronikai mérnökről se tudják nagyon sokan mit csinálnak, csak letudják annyival, hogy "gazdász" vagy "mérnök".
2022. jan. 7. 21:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
26 évesen, 3 diplomával se vagyok biztos benne, hogy pontosan mit csinálnak. Pedig keresztapámnak volt (van?) egy hatalmas esztergagépe, amit gyerekként csomószor láttam is. Most is felismernék egy ilyen gépet, de sose láttam működés közben, és az valahogy kimaradt, hogy pontosan mire is jó. Annyira emlékszem, hogy mindig egy rakás fémforgács volt a gép körül, szóval gondolom fémeket lehet körkörös mozdulatokkal megdolgozni...?
2022. jan. 7. 22:00
 6/9 anonim ***** válasza:
36%
Én sem akarom elhinni. Nem ismerek olyan embert, aki ne ismerné ezt a szakmát
2022. jan. 7. 22:08
 7/9 anonim ***** válasza:
93%

Nézzük fordítva, miért kellene tudni, mit csinál egy esztergályos?

Egy programozóról sem tudják mit csinál, csak irigykednek, hogy sok pénzt keres azzal, hogy a gépen játszik :D

Építészmérnöki tanulmányaim alatt rendszeres volt, hogy kőművessel azonosítottak, vagy annyit tudtak hozzá tenni, hogy "akkor biztos szépen rajzolsz".

2022. jan. 7. 23:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy ezt én is tapasztaltam, hogy még olyan elképesztően híres szakmákról is brutális tévképzetek terjednek, mint a régészet. A geofizikát pedig már tényleg nem tudja senki hova tenni.

Mindenki azt érzi alapnak, amit tud.

2022. jan. 7. 23:44
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Mernokinfos vagyok, nemtudom mit csinal
2022. jan. 13. 22:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!