26-28 évesen érdemes elkezdeni egy orvosi, vagy hasonló egyetemet?
Ami 5-6 éves, és kőkemény? Orvosi, állatorvosi stb.
Gondolom ilyenkor már koliba sem vesznek be, és minden önköltséges?
Ha ez az álmod, akkor igen. :)
"Hobbiból" nem. Én is megyek még 27 évesen egyetemere 2 diploma után, de nálam inkább csak ilyen szórakozás, hobbi a munka mellett. Érdekel a szak (bölcsész, amiről 18 évesen ugye a bérek miatt mindenki lebeszélt), de az életemet én nem akarom rátenni. Ha viszont neked az álmod, hogy orvos legyél, hajrá :)
9-es:
“Ez legjobb esetben 9, legroszabb esetben 12 év egyetem.”
Nem tudom ezt honnan szedted...A rezidens évek alatt már nem egyetemista az ember, akkor már dolgozik csak még valaki felügyelete alatt.
(egy orvostanhallgató)
Jelenleg ötödéves vagyok, és 1-2 hozzászólónak látszik, hogy sok köze nincs az orvosihoz.
Ha jól osztod be az idődet, igenis van szabadidőd, nem kell feltétlen megszakadni. Én másodéves korom óta dolgozok mellette, és ugyanúgy le tudom tenni a vizsgáim (1x csúsztam, de az nem a munka miatt volt)
Az egyetem 6+x év (x amennyit esetlegesen csúszik valaki).
Amit az egyik hozzászóló említett, hogy utána 3-6 év, az már a rezidensképzés és minden vagy, csak egyetemista nem. Ekkor már rendesen dolgozol, fizetést is kapsz, stb. És az is hülyeség, hogy a rezidens nem teljes értékű orvos. Főleg hogy egy 4-5. éves rezidens és a szakorvos között tudásban már nem sok különbség van, csak a beosztása más.
Ha ez a vágyad, akkor vágj bele nyugodtan. Nálunk van aki 32 évesen kezdte el az egyetemet, és nem bukott ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!