Mit kéne tegyek a fogaim egészségéért?
Mondjuk legalább évente fogorvosi vizsgálat. De inkább félévente.
Nem értem, emberek miért akkor mennek orvoshoz, mikor már fáj
Menj el egy fogorvoshoz, ők tudnak igazán jó tanácsot adni ők tudják feltenni azokat a kérdéseket, amik alapján ki tudják silabizálni, hogy mi lehet a probléma. Mert amúgy elég sokrétű lehet...
1. Ez az, ami sajnos az "így jártál+ kategória: nem mindenkinek ugyanolyan jó minőségű a foga genetikailag, van, akinek hamarabb elromlik ugyanolyan ápolás mellett.
2. Étrend - nyilván befolyásolja a fogaid egészségét az, ha sok cukrot és szénsavas dolgot fogyasztasz; a színét a cigi, kávé, tea
3. Nem jól mosol fogat - nem jó kefével, nem jó fogkrémmel, nem jól tartod a kefét, rossz mozgásokat végzel stb. (ciki, nem ciki, nekem tavaly, 32 éves koromban magyarázta el egy fogorvos, hogy alul nem függőlegesen, hanem döntve kellene mosnia a fogaimat, hogy a lenti fogkövet is 100%-ban el tudjam távolítani... addig senki nem mondta el, én meg magamtól hogy tudtam volna)
4. nem fogselymezel, ill. nem használsz fogköztisztító kefét ott, ahol van "lyuk" a fogaid között az ínynél
5. van vmi mellékbetegséged, aminek ez a mellékhatása
4.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!