Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Aláírás kinek hogyan alakul ki?

Aláírás kinek hogyan alakul ki?

Figyelt kérdés
Valakinek kriksz kraksz, valaki simán leírja a nevét
2021. dec. 28. 15:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Munkám során egy nap van, hogy ötvenszer is alá kell írnom. Mire a tizedikhez érek már olvashatatlan két hullámvonal lesz belőle.

Valaki csak egy monogrammot ír, valaki csak 2-3 vonalat tesz, stb. Egy szakértő meg tudja mondani mindenesetre, hogy azt te írtad-e, vagy más.

2021. dec. 28. 17:45
 12/15 anonim ***** válasza:
Amikor megtanultam írni akkor gyakoroltam párszor az aláírásomat. Nem vittem bele semmi extra cirkalmat, igyekeztem úgy csinálni ahogy "magától" jön, csak viszonylag gyorsan menjen de azért olvasható maradjon. Azóta is ugyanígy írok alá mindent.
2021. dec. 28. 18:17
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem olvasható, nem találtam ki furcsa formulát rá.
2021. dec. 28. 21:03
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én aláírásom úgy néz ki, mint ahogy elsős diák koromban kinézett. :D Meg is szokták jegyezni, hogy de szép gyöngybetűkkel írsz. :D Ez azért van, mert sok helyen ugyanolyan aláírásmintát kell gyakorolni tíz-húsz év múlva is, és ha kriksz-krakszot írnék, akkor nem tudnám mégegyszer leírni ugyanazt hosszú évek elteltével. Ezért inkább szépen, lassan, olvashatóan kiírok minden betűt. Persze, ha olyan helyen kell aláírnom, ahol valójában nem fontos az aláírás és kutya nem nézi meg többé (például a postán csomagátvételnél), ott csak egy hullámos vonalat írok vagy egy X-et teszek. :D Nem szórakozok azzal, hogy feltartsam a sort, amíg kiírom a nevemet. Csak a szerződésaláírásoknál írok szépen.
2021. dec. 29. 11:27
 15/15 anonim válasza:

Nem vagyok szakmabeli, de jobb is, mert biztos dobnék egy hátast. Elszomorít, hogy néhányan ilyen stílusban tudnak írni témákról, amikben nincs jártasságuk, pedig érdemes utánaolvasni a grafológiának, szerintem érdekes, mennyi mindent el lehet mondani az emberről a kézírása alapján. Szerencsétlen kérdező meg rendes választ sem kapott. Gondolom már 2 év elteltével nem aktuális, de hátha idetéved még valaki.

Nekem pl az osztályfőnököm kérte még régen az érettségi átvétele előtt, hogy mivel sokat kellett aláírni és sokan voltunk, mindenki gyakoroljon ki egy olyan aláírást, amivel 1 mp alatt végez, de am is szerettem volna egy szép "pecsétet", amivel azonosíthatom magam. Én leírtam a nevem párszor gyorsan, aztán alakítottam rajta, hogy jobban tetsszen, azóta magától változik az évek során. Ismerek olyat is, aki kitalált egy motívumot és azt használja. A legtöbbeknek gondolom nem annyira tudatos, inkább a gyakorlatban alakul ki, és a személyiségük határozza meg a végeredményt, mint a rendes írásnál.

Nekem am nem is szimpatikus ha valaki "gyöngybetűkkel" ír alá, mert személytelennek, görcsösnek, kiforratlannak tartom, és sok helyen nem praktikus, ki se fér. Ha olvashatóan kérik, úgy is szólnak, vagy kiderül, de nem érdemes ezzel feltartani a sort, vagy a futárt.

2023. aug. 2. 03:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!