A körmöknek milyen szerepe van?
Figyelt kérdés
Tehát mi történne velünk, ha nem lennének körmeink?2021. dec. 18. 01:16
1/8 anonim válasza:
Én egyszer elég szépen rácsuktam egy szekrényajtót az ujjam végére. Nyilván túlzás, de akkor az járt a fejemben, hogy ha nincs körmön az ujjam vége ottmarad :D
Na meg persze akkor is csökkenti a kárt, ha kalapáccsal rácsapsz az ujjad végére.
Szóval igenis fontos a 21. században :)
2/8 anonim válasza:
Igencsak jó arra, hogy az érzékenységüknek köszönhetően vannak ujjaid, és lábujjaid, így jobban tudsz boldogulni, és ügyeskedni.
3/8 anonim válasza:
Lehet vele vakarózni, kiszedni a tüskét, kullancsot, lecsippenteni a gyümölcsöt a szárról, lehet vele karmolni (védekezni).
Ma már meg tudnád oldani körmök nélkül is az életet, viszont furcsán néznének rád az emberek, a körmök segítik a kéz szépségét, hosszú körmökkel hosszabbnak tűnnek az ujjak, stb.
4/8 Tevenyereggyarto válasza:
Amolyan “lebutított karom”, hívhatjuk evolúciós maradványnak is de attól még van szerepe/ haszna amiket már írtak is. Az ősidőkben több, ma már kevesebb s ha egyszer eljutunk egy olyan szintre ahol teljesen nélkülözhetőek akkor még kevesebb szerepe/ haszna lesz.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!
2021. dec. 18. 12:32
6/8 anonim válasza:
Narancsot tudsz például pucolni vele
7/8 anonim válasza:
Milyen szerepe van a férfiak mellbimbójának?
Az ádámcsutkának!?
A bölcsességfognak?
A vakbélnek?
A testszőrzetnek?
A hajnak?
A farokcsontnak?
stb...
8/8 A kérdező kommentje:
Sry, most látom, hogy elírtam a kérdést. *szerepük
2021. dec. 18. 21:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!