Mit tegyek ha megtudom valakiről, hogy pszichológus és elkap a frász, hogy akarata ellenére biztos diagnosztizál?
#1 Tudom, tervezem is.
#2 Köszi, majd igyekszem gondolni erre.:)
Én úgy gondolom hogy nem létezik univerzális válasz mentális kérdésekre.
Mivel minden ember különböző így az iskolában tanultak nagyrészét a pszichológusok kidobhatják az ablakon. Egyszerűen nonszensznek tartom azt hogy valaki egyeltalán feltételezi azt hogy képes egy másik emberben érdemben olvasni a megismerése nélkül. Nem ugyanúgy reagálunk bizonyos szituációkra/kérdésekre ezért nem is hiszem hogy azokból nyomós következtetéseket lehetne levonni. Egyszerű példa mondjuk valami népi hiedelem. Sok helyen lehet olvasni (és tudom hogy ezt így is tanítják) hogy amikor pl. valaki hazudik akkor kerüli a szemkontaktust. Ez így ebben a formában alaptalan. Egyszerűen mivel nem mindenki így cselekszik ebben a szituációban így ez az állítás máris megbukott. Viszont ha arról az oldalról közelítjük meg a pszichológusokat hogy ők egy beszélgető partnert nyújtanak nehéz időkben akiknek "kiönthetjük" a lelkünket, akkor máris egy kellemesebb perspektívába kerül a dolog. Ezzel az egésszel csak arra szerettem volna kilyukadni hogy minden csak néző pont kérdése és szerintem fölösleges rá stresszelned a dologra, ugyanis egy pszichológus nem egy emberfeletti teremtmény aki belelát a fejedbe. Ő is ember és szerintem simán csak beszélgetni akar, ha pedig pont veled az tök jó mivel akkor valószínűleg nem vagy egy annyira unalmas ember.
Sajnos vagy nem sajnos de nem lehet mindenkinek megfelelni.
Neked kell eldönteni hogy kinek a véleménye is számít igazán.
Gyengeségei pedig minden embernek vannak, de magunk döntjük el hogy mit kezdünk vele. Legjobb ha valahogy az előnyünkre fordítjuk azokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!