Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van aki boltban dolgozik és...

Van aki boltban dolgozik és tud véleményt mondani?

Figyelt kérdés

Főleg lidl és coop érdekelne.

Mit csináltok a lejárt termékekkel, van e amit meg kell vennetek?

Selejtekkel mi lesz?

Kaptok plusz pénzt? Ha igen mi alapján?

Van e túlóra?

Vagy ingyen maradhatsz amíg kész nem leszel? És az nem számít sehol se?

Kaja szünetet ki tudjátok venni? Van hogy egy nap nem tudtok kimenni se? Mármint néha érhető, de hogy egész héten?

2021. dec. 11. 14:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én nem dolgoztam boltban, de sok barátom még pár éve igen. A lejárc cuccokat megvehetik olcsóbban, aztán ki kell dobni. Ha megpróbálod kivinni pl hajléktalanoknak akkor lefogják a fizetésedből vagy kirúgnak.
2021. dec. 11. 14:33
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam eladóként, de nem ezekben a boltokban.

Lejárt termékek: Beraktuk a selejtbe, amit aztán nagyrészt megsemmisítettek. Miért kellett volna megvennünk?

A seljetet vagy megsemmisítették, vagy visszaküldték a központi raktárba (ha pl nem kaja, hanem valami tárgy). A csokikat, nasikat a boltvezető kivette a selejtből és kirakta a konyhába, meg lehetett enni. Ha nem lejárt valami, hanem mondjuk csak kiszakadt, akkor azt leakciózták, de ha valami kapós dolog volt, akkor ki sem jutott akciós áron a vevőtérbe, mert a dolgozók megvették.

Plusz pénz a délutáni műszakért, a vasárnaponkért meg az ünnepnapokért járt.

Túlóra nálunk ritkán volt.

Ingyen maradni néha kellett. Pl ha másnap területi vezető jött, és este munkaidőn belül nem sikerült rendberakni a boltot, akkor 10-15 percet simán ráhúztak munkaidőn kívül, de ez nem volt gyakori. Nálunk jellemző volt még, hogy este te hiába öltöztél át hamar, meg kellett várni, amíg mindenki elkészül, és együtt mehettünk ki, mert a vezető nem akarta egyesével felnyitni a rácsot. Ezek is olyan plusz 10-15 percek. Mondjuk engem nem zavart, lehetett röhögni meg dumálni együtt, de nyilván ha szar a társaság, akkor rossz.

Nyolc óra felett fél óra, hat óra felett 10 perc szünetet kötelezően ki kellett venni. Olyan mondjuk volt néha, hogy ha egyedül voltam az osztályon, akkor vissza kellett mennem valamiben segíteni vevőnek. De ez is csak az én lelkiismeretességem, mert aki mondjuk (teljesen jogosan) kiment cigizni vagy kajálni, azt nyilván nem tudták visszahívni a szünetéről.

2021. dec. 12. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!