Hogy kell reagálni ismerkedő szándékkal történő megszólításra, ha nem akarok semmit senkitől, még csevegni sem?
Nekem középiskolás korom óta nincsenek már barátaim, nem is járok el sehova, csak dolgozni, mindent otthon csinálok. Túlsúlyos vagyok, szép nem vagyok, nem hordok csinos ruhát, sem sminket, sem ékszert és ez nekem eddig olyan jól ment, hogy nem vesz észre senki. Nem akarok beszélgetni, nem akarok ismerkedni...
Egyszer viszont oda jött hozzám valaki, bókolt, személyes dolgokról kérdezett, hozzá ért a kabátomhoz... Szociális készségek híján, nem tudom, hogy kell reagálni erre, kínosan megköszöntem, mert fostam egész végig, hogy mi lesz ha feldühítem az embert, vagy megbántom vagy ilyesmi, meg sem mertem mozdulni... Sosem történt velem még olyan, hogy valaki így megszólít. Nem éreztem normálisnak a dolgot, a fickó végig nézett rajtam feltűnően, bele lépett a személyes terembe és hidegrázó volt a stílusa, mint a sorozatgyilkosoknak...
Gyáva kukac vagyok ha idegenekkel beszélni kell valamiről, még akkor sem tudom mit csináljak ha a boltos nő elkezd megjegyzéseket tenni a cuccokra amit vásárolok, nem negatívan, csak így csevegés célzattal...
Mit csináljak? Hogy mondjam meg, hogy nem akarok senkitől semmit, ha ilyen van?
Szerintem ebben a helyzetben a fickó tolakodó volt, akart valamit, de lehet, hogy csak te írtad le egy kicsit túlérzékenyen a sztorit, nem tudom.
Ha egy idegen megdicsér, megköszönöd, és továbbmész a dolgodra.
Ha utánad jön, megmondod, hogy bocs, de nem jön be a társasága.
Ha még ez sem, akkor mondhatod neki, nem voltam elég egyértelmű, hogy azt akarom, hogy hagyjon békén? Ne zaklasson már a hülyeségével.
Innentől kezdve már lehet beszólni neki.
----
A kérdésed nem erről szól, de azért felmerült bennem, hogy miért zárkózol el általánosságban az emberektől? A szociális képesség ha nem gyakorolják, csak romlik, és idővel ez nagyon visszaüt. Milyen a magadról alkotott 5-10-20-50 éves jövőképed?
Az elszigetelődés átmenetileg lehet, hogy biztonságot nyújt, mert önbizalomhiányos vagy, és félsz másoktól, de hosszútávon csak rosszabb lesz, és nem biztos, hogy mindennel meg tudsz majd küzdeni.
Ci...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!