Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tik benne lennétek ebben...

KmsRys kérdése:

Tik benne lennétek ebben csupán azért, hogy minden hónapban kapjatok 50 ezer forintot?

Figyelt kérdés

Na szóval... Tegyük fel, hogy van valami mentális másságod (pl. Asperger szindróma), ezért jogosult vagy egy támogatásra, amit ha igényelsz, akkor minden hónapban 50 ezer forintot kapsz, valamint 90%-kal olcsóbban utazhatsz a tömegközlekedési eszközökön. Mindezekért cserébe bizonyos időnként pszichiáterhez (vagy valamilyen hasonló emberhez) kell menned, és együtt kell élned azzal a tudattal, hogy hiába vártad, hogy nagykorú legyél, és végre megszabadulj a pszichiáterektől, illetve az olyan helyektől, ahová fogyatékkal élők járnak, és elfelejthesd, hogy mentálisan más vagy.

Sajnos itt rólam van szó. Azért írtam ki ezt a kérdést, mert anyám szerint az emberek simán vállalnák ezt, csupán a támogatás/kedvezmény igénybevétele érdekében, és meg szeretnék róla győződni, hogy ez tényleg így van-e. Tényleg annyira manipulálja a pénz az embereket, hogy cserébe bevállalnák ezt abban az esetben is, ha el akarják felejteni (ignorálni) a mentális problémájukat, és úgy szeretnének élni, mintha "normális" emberek lennének?

A vélemények érdekelnek, ami alapján el tudom dönteni, hogy biztos vállaljam-e, mivel nekem a pénz közel se olyan fontos, mint az, hogy ignoráljam az Aspergert egyszer, s minden korra, amit így nem tudok, ha mennem kell miatta "olyan" helyekre. Privát üzeneteket nem kérek!

2021. nov. 23. 15:43
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

#10, hogy értve segítséget kérni? Kb óvodás korom óta van diagnózisom az Aspergerről, azóta kell ilyen számomra lekicsinylő, megalázó helyekre járnom.

Egyébként teljesen más vagyok, mint pár évvel ezelőtt. Aki kiskoromban megismert, az most el se hinné, hogy én vagyok. Megmondom őszintén, egyre inkább próbálok normálisabbá válni, egyszerűen csak nem szeretnék hivatalosan fogyatékosnak számítani. Sokat segítene az önértékelésemen, ami így is nagyon rossz.

2021. nov. 23. 16:10
 12/19 A kérdező kommentje:
De nagyon elterelődött a téma! Egyszerű válaszokat szeretnék, hogy ki lenne benne, ki nem.
2021. nov. 23. 16:12
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Csak azért érzed megalázónak, mert a társadalmi megítélése rossz az ilyen bajoknak, nem betegségnek tekintik, ezt én pontosan tudom, más pszichés probléma kapcsán, de ezen nem tudsz változtatni. Azon tudsz változtatni, hogy te hogy tekintesz erre. Jó irányba változtál, és ez jó, lehet, hogy a vizsgálat kimutatná, hogy nem vagy jogosult rá, de ha meg igen, nem jön rosszul az a pénz, és lehet, hogy pár év múlva meg már olyan jól leszel, hogy nem is fogják kimutatni. Nem tudom, hogy aspergernél lehet-e ilyen.
2021. nov. 23. 16:15
 14/19 BigZolee válasza:
88%
szerintem az a fontos hogy te mit érzel jónak. az írásodból kifolyólag szerintem ne kérd a támogatást.
2021. nov. 23. 16:21
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Asztmára is jár ilyen támogatás, szóval az is ilyen szempontból fogyatékosságnak számít. Csak te fújod fel ennyire ezt a dolgot. Nem lesz a homlokodra tetoválva, hogy fogyatékos vagy, szóval nem leszel megbélyegezve, senki nem fog emiatt nagatívan kezelni, szóval hülye lennél nem "bevállalni".
2021. nov. 23. 16:27
 16/19 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy tényleg megkapom-e, de jövőhéten megyek erre a helyre, ahol ezt intézik, ez már fix. Amikor mondtam anyámnak, hogy megpróbálom a legjobb formámat hozni, egyből kiakadt, hogy akkor tuti nem kapom meg. Innen jött ez a kérdés is, hogy el tudjam dönteni, hogy a legjobb formámat hozzam-e akkor, vagy pedig az átlagosat. Ezek után már úgy vagyok vele, hogy lesz, ami lesz.

Sajnos nálunk eleve nagyon bonyolult most a helyzet. A szüleim el fognak válni, anyám pár napon belül költözik. Én is mennék utána, mivel a jelenlegi lakhelyünkön semmit se tudok kezdeni magammal, eleve egy nyugdíjasokkal teli kis település. Igen ám, csakhogy pénz nélkül nem oldható meg, hogy én is menjek. Albérletet kell fizetni, akkor a rezsit + ami még kell. Ezért is akarja anyám ezt a támogatást annyira, mert az ő pénze nem elég kettőnknek (egy albérletben laknánk). Emellett lenne munkám is, bár ezen a téren még nagy a bizonytalanság. Úgyhogy eléggé idegesítő egy helyzet... Szerintem most még talán megkapom a támogatást, viszont 2 év múlva, amikor megint lesz egy ilyen vizsgálat, akkor már nem valószínű, mert addigra biztosan helyrerázódok a tartalmasabb élet miatt. Most is csak pár önállósággal kapcsolatos tényezőtöl függ, hogy megkapom-e.

2021. nov. 23. 16:51
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Elég, ha magadat adod a vizsgálaton, sem hülyébbnek, sem jobbnak nem kell látszanod, ott meg majd eldől.
2021. nov. 23. 16:54
 18/19 anonim ***** válasza:
Anyád szedi fel azt az 50 ezret?
2021. nov. 25. 18:41
 19/19 anonim ***** válasza:
38%

Aspergeres vagyok, kb 70 ezret kapok (felülvizsgálat nem szükséges a komplexem szerint), és emellett dolgozom is, amire szintén kapok pénzt.

Örülök, hogy autista lehetek, mert így legalább tudom, hogy miért gyűlölnek az emberek engem, és hogy miért vagyok állandóan kirekesztve. De nem akarok "meggyógyulni" ebből, mert akkor egy hazug, megbízhatatlan, maszkból kilógó orrú, undorító gerinctelen féreg lennék. Az autisták engem eddig sose bántottak, csak a neurotipikusok.

2021. nov. 30. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!