Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Eltud az ember csendben...

Eltud az ember csendben távozni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
A nem szoros, nem mindennapos kapcsolatban lévő családtagok tudta nélkül "le lehet lépni" innen? Például megbízni egy embert, ismerőst, hogy intézze a "temetést" el gyorsan.. (Szórásos hamvasztás.) Úgy megoldható, hogy csak idővel tudják meg, hivatalból nem értesítik Őket?

2021. okt. 14. 20:01
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
A legközelebbi hozzátartozót mindenképpen értesítik, ha nem vagy vele kapcsolatban akkor is.
2021. okt. 14. 20:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Mi alapján döntik el, hogy ki a legközelebbi? S, ha én egy havert tartok annak és megoldom, hogy Ő azonnal jelentkezzen vagy, hogy Ő az, Őt értesítsék, akkor...?
2021. okt. 14. 20:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Van egy rokoni vérvonal, tudod, anya - gyerek - unoka stb.

Ha a haver bejelenti a halálod, és vállalja, hogy értesíti a családot, akkor gondolom az is elég.

A kórházban is meg lehet adni értesítendőt pl.

2021. okt. 14. 20:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A halottvizsgálati bizonyítványon általában feltüntetik azt, akinek kiadták temetésre. A hagyatéki ügyintéző ezt a személyt fogja felkeresni, kiküld neki egy nyilatkozatot, amin anyagi és büntetőjogi felelősséggel nyilatkoznia kell az esetleges vagyonról, a lehetséges örökösökről. Nem hinném, hogy valaki bevállalja, hogy eltitkolja az adatokat.

Azoknál van nehezebb helyzet, akikért nem jelentkezik senki eltemettetni és végül az önkormányzat intézkedik a köztemetésről. De ilyen esetekben is millió lehetősége van a hagyatékosoknak, hogy hozzátartozó után nyomozzon, és többször járunk sikerrel, mint ahányszor nem. De legalább jól meg van nehezítve ilyenkor a munkánk, aminek a normál ügyek is kárát láthatják.

Igazából nem értem, miért lenne ez jó bárkinek?

2021. okt. 14. 20:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Egyre értékesebb válaszok jönnek, köszönöm!

Tudom mi az a vérvonal...

Szóval a "haver", ha azt mondja, értesíti a családot akkor azt elhiszik, vagy egyszerűen azt mondja, hogy nincsenek családtagok...?

A hagyatékról gondoskodom még én,nem végrendelettel, hanem elidegenítéssel, akkor nincs gond?

Sajnálom, hogy nem "normál ügy"...

2021. okt. 14. 21:25
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a "haver" azt mondja, hogy nincsenek, aztán később kierül, hogy mégis vannak, akkor megütheti a bokáját. Mint írtam, a nyiltkozatot anyagi és büntetőjogi felelősségge tudtaában teszi meg, kizálag írásban fogadjuk el. Telefonos bemondásra nem hisszük el, hogy Gipsz Jakabnak senkije nincs.

Neki a családtagok számáról, elérhetőségéről, személyi adatairól kell nyilatkoznia, és majd MI értesítjük a lehető legközelebbit.

Gond, illetve munka mindenképpen van vele, mert ha mást nem, egy nemleges nyilatkozatot igyekszünk bevasalni a legközelebbi hozzátartozón/törvényes örökösön.

Mondjuk, hacsak nem extra rossz a viszony a család és közted valami nagyon kemény dolog miatt, akkor nem értem, miért jobb elkótyavetyélni az esetleges vagyont. OK, az ingatlant eladod. De az azért kapott pénz is vagyonnak számít, ergo hagyaték alá esik.

2021. okt. 14. 22:19
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
* kiderül, felelőssége, tudatában, kizárólag - fáradt vagyok, sokszor melléütök és néha hülye a klavim is(dupláz, kihagy, stb.). Bocsánat.
2021. okt. 14. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!