Beoltassam magam? Illetve mivel?
22 éves vagyok, tavaly novemberben egyszer már átestem a covidon. Úgy volt, hogy ezek után már nem oltatom magam, ha ennyi időt kibírtam oltás nélkül. Most viszont a barátnőm családjában egy rokon házasodik, ahova engem is meghívtak, és a bnőm nagyon szeretné ha együtt mennénk a lagzira. Viszont ott fognak nézni védettségit... Nem tudom mit csináljak, a bnőm már megvette miattam a ruháját meg készül, tökre beleéli magát... De én meg ha eddig kibírtam oltás nélkül, úgy hogy át is estem már ezen a sz*ron, nem szívesen szakítom meg ezt a hosszú intervallumot.
Mit tegyek szerintetek? Elkezdtem kérdezgetni, olvasgatni, és fogalmam sincs. A pfizertől több ismerősömnek is fájt a szíve, és elég durva többnapos mellékhatásaik voltak. Volt akinek semmi baja nem volt. A Moderna elvileg ugyan ez. Talán a kínai lenne a megoldás, elvégre azt a fajta módszert már évtizedek óta használjak.
Mindenféle információt/véleményt szívesen fogadok, csak kérem ne csapjon át ez gyűlölködésbe.
22 éves vagy, felnőtt.
Olvass utána és döntsd el.
Én oltattam; de egy esküvő miatt nem tenném, ha amúgy nem ezt tartanám a kisebbik rossznak.
Igen.
A mellékhatások, amiket leírtál, valóban léteznek, de azért a gyakoriságukat sem árt nézni, attól még, hogy egy ismerősöd neki fájt a szíve, az nem statisztikai adat :D
A helyedben valamelyik EU-s engedéllyel rendelkezőt kérném, mert különben nem igazán fogsz tudni az országon kívül menni bárhova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!