Azok, akik Hannának nevezik el a lányukat, miért nem Annát adnak inkább?
Ismerek több Hannát/Hannah-t, és nem értem, miért kellett volna Annának/Anne-nek (bocsánat, ha zavar, hogy ideveszem a külföldi ismerőseimet), amikor a kettő nem ugyanaz. Sőt, a Hanna az eredeti héber név, abból lett később az Anna (és Johanna). Az Anna amúgy is egy nevetségesen gyakori név, miért kéne még egy embernek elneveznie így a gyerekét?
Őszintén nem értem, hogy miért zavar ez téged...
Szerintem egész más név, másként hangzik a kettö!
Ha valakinek a Hanna tetszik, akkor miért adna Annát a gyereknek?
AZ eredeti - héber név - a Johanna, ebböl lett a Hanna is meg az Anna is, de ettöl még nem ugyanaz, mindegyiknek más a hangulata.
#5:
Bocs, de itt inkább te kezdesz kötekedni...
Pl ugyanazért, amiért anyukám azt mondta, ha Henriett helyett csak Henriettának tudnak csak anyakönyvezni, akkor inkább ne is legyek Heni.
De az Anna meg a Hanna tök más név, frankón nem is értem, ez hogy merült fel benned. Alma-Dalma, Róbert-Norbert, Zalán-Milán, Nóra-Dóra, Vendel-Vencel vonalon is szoktál érdeklődni?
Azért nem Annát adnak inkább, mert nekik a Hanna tetszik 🤷♀️
Van még esetleg egyéb bugyuta kérdésed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!