Zita, Rita vagy Kata? Melyik név a szebb?
#9 Ami neked ma szép mai név, az 10 év múlva csak egy gagyi tucatnév lesz.
Amiket felsoroltál mind idétlen, nagyjából 10 éves korig vállalható nevek. Zoé, Fanni, Mira, Lili? Minden második babát ezek közül valamelyik néven hívnak..
Így van, de egyik babát sem hivnak zitának, meg katának meg ritának, már mikor te gyerek voltál ezek akkor is gagyik voltak!
De akkor inkább Eszter vagy Anna vagy Nikolett, Petra!
Na jöhet a lepontozas , amiért véleményt mertem mondani, ezekrol a ritka szar nevekről Kata meg Zita a mai vilagban mi...
9. Voltam
Valószínűleg nem értjük egymást. Alapvetően a névválasztás szubjektív dolog, vannak azonban bizonyos tényezők, amelyeket szokás figyelembe venni (pl veznév). Az, hogy te gagyinak tartod ezeket a neveket egyáltalán nem bántó, mert szíved joga eldönteni, hogy számodra tetszenek-e, azonban ilyen stílusban megnyilvánulni, mint amilyenben te tetted az azért elég durva.
Légyszíves legközelebb próbálj már meg kulturáltan megszólalni, mert embertársaddal beszélsz!
9, nem a véleményeddel van baj, hanem a stílussal. Egyébként az általad írt nevek pont, hogy nem a kreativitasrol árulkodnak.
A kérdező egy jól csengő, időtálló névben gondolkozik, nem az éppen aktuális divathullamra akar felülni.
Kérdező, szerintem egyik névvel sem tudsz melleloni, a kérdés az, hogy a vezetknevhez melyik passzol jobban.
Kata - Katalin
Zita - Zitalin
Rita - Ritalin
"A kérdező egy jól csengő, időtálló névben gondolkozik, nem az éppen aktuális divathullamra akar felülni."
Nem, ő egy ezer éves divathullámra akar felülni. Mert ezek a nevek is ugyanúgy tucatnevek voltak annak idején. Amivel persze nincs is semmi baj, csak sajna a kérdező sem jobb a 9-es válaszolónál mivel hülyeségeket ír.
A Mira meg az Alexa pl nem tudom mióta idétlen nevek. Miért a Kata akkor mi? Becenév. A gyakorisága meg felülmúlja az összes eddig itt felsorolt nevet.
Meg definiálhatná valaki az időtálló név fogalmát. Vannak romlandó nevek is vagy mi? Az ókori nevek időtállóak csak mert ókoriak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!