Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A mai világban megéri kozmetik...

A mai világban megéri kozmetikusként dolgozni?

Figyelt kérdés
2021. szept. 9. 20:52
 1/5 anonim válasza:
97%
Amíg kialakul a vendégkör nehézkes lehet, de utána teljesen megéri, én úgy gondolom. Nyilván azért függ attól is, hogy saját vállalkozásról beszélünk, vagy dolgoznál valakinél, meg hogy milyen kezeléseket vállalnál, hol helyezkedne el az üzlet stb...
2021. szept. 9. 21:05
 2/5 anonim ***** válasza:
91%
Biztos, hogy megéri. Csak időpont foglalással tudsz hozzájuk bejutni.
2021. szept. 9. 21:15
 3/5 anonim ***** válasza:
74%

Ha nem elavult a tudásod és tényleg nyújtani tudsz minőséget a vendégeidnek, akkor igen. Én pl nagyítóval keresem az olyan szakembert, aki a tudatos bőrápolás elveinek megfelelően bánna az arcbőrömmel. Lenne kereslet ilyen jellegű tanácsadásra, rutinkészítésre is szerintem. Nekem mindennek magamtól kellett utánaolvasni és kikísérletezni és azóta nem merek menni kozmetikushoz, mert csak szétbaxsza a bőröm meg nyomkod meg ráken szarokat, amiktől tiszta ragya leszek. A legtöbb """szakember""" tudása egy kalap szar, elavult, felületes, nincs elég kémiai, biokémiai tudásuk amögött, amit csinálnak, konkrétan ártanak sok ember bőrének. Szóval ha lenne egy olyan szakember, akinél az ember TUDOMÁNYOS értelemben is jó kezekben van, nem csak ennek az illúzióját adja a csilivili termékekkel, én és szerintem sokan mások esküszöm megfizetnénk. Ha emellett holisztikusabban is foglalkozik a kliensek bőrével, például tanácsokat ad a hétköznapi használatú kozmetikumokkal kapcsolatban és nem arra hajt, hogy visszajárj hozzá, hanem hogy tudd kezelni a bőröd és a problémáidat, ami mellé ő csak egy kis extrát nyújt a kezeléseivel, akkor szerintem lemossa az összes kóklert a szakmai pályáról.

Képviselj valamit, aminek van értéke és menni fog. Ha profitorientált vagy és mindenkire rátolod egy adott cég selejtes termékeit, mint amilyen az Ilcsi is, akkor csak olyan leszel, mint a többi.

2021. szept. 9. 21:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, és én javaslom hogy a hámlasztásra és egyéb modern kezelésekre fókuszálj. A hagyományos nyomkodás már nem divat.

Emellett érdemes szerintem megtanulni a szempillázást vagy sminktetoválást is.

2021. szept. 10. 09:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Megéri. Csak fejleszd magad folyamatosan és legyen minél szélesebb körű szolgáltatási köröd. Érdemes ismeretséget keresni bőrgyógyász körökben is, akivel egymást ajánlhatjátok.
2021. szept. 10. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!