Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ezt az élethelyzetet mennyire...

Ezt az élethelyzetet mennyire tartod hihetőnek?

Figyelt kérdés

"..[férfi]..vagyok, egyedülálló. Hosszú ideig alkoholproblémám volt, de 5 éve már csak alkalmanként iszom (ez évi 2-3 alkalmat jelent). Egy ideig utcán éltem, mert nem tudtam hova menni. Amikor találtam munkát, és volt lehetőségem munkásszállóra menni, akkor hagytam el a rendszeres alkoholfogyasztást.

Középiskolában végig jó tanuló voltam, az érettségim is jól sikerült, minden vágyam az volt, hogy egyetemre mehessek, de nem jött össze, mert nem lett volna rá anyagi keret. Érettségi után azt terveztem, hogy elvégzek egy szakmát, ami egyébként sikerült is, és levelezőn megpróbálom az egyetemet, és munka mellett el tudnám végezni, legalábbis lenne rá pénzem. Amikor már volt stabil munkahelyem, akkor felvételiztem jogra, de nem vettek fel. Több éven keresztül próbálkoztam, de a pontszámom minden alkalommal 1-2 pont híján nem érte el a minimumot. Egyszer csak feladtam az egészet. A családom nem bízott abban, hogy el tudom végezni, ők már az első alkalommal azt mondogatták, hogy mi nem az a réteg vagyunk, egyszerű embereket oda nem vesznek fel, főleg a jogra nem.

A munkámból származó pénzből, tudtam bérelni egy kis lakást. Akkoriban ismertem meg a feleségemet, aki ha nem lett volna sokkal hamarabb esek az alkohol áldozatául. Jó volt az, hogy volt valaki akiben megbízok, és tartotta bennem a lelket, rábeszélt, hogy próbáljam meg mégegyszer megírni a felvételit, már van gyakorlatom benne, készüljek rá amennyire csak tudok.

Végül megpróbáltam mégegyszer a felvételit, de mint korábban, akkor sem kikrült.

A sokszori csalódás után lettem alkoholista (nem akarom szépíteni, alkoholista lettem). Úhy éreztem, hogy csalódást okoztam a feleségemnek.

Az alkohol miatt elhagyott, amit visszagondolva meg is értek. Szintén az alkohol miatt el kellett jönnöm a cégtől, nem volt pénzem, nem tudtam fizetni az albérletet. A szüleimhez nem mertem visszamenni. Amennyi tartalék pénzem volt, az utcára kerülés után elittam, illetve abból vettem ételt.

Azóta sgintén egy albérletben élek, és dolgozok. (58 éves vagyok)."

Nem szószerint idéztem, de a lényege ez volt. Azért teszem fel a kérdést, mert olyan élethelyzetbe kerültem, hogy meg kell bíznom benne (ezt nem szeretném részletezni). Annyit mondott még, azt teljesen spontán, hogy soha nem voltak öngyilkossági gondolatai.

Nekem csak azért gyanús, mert semmi nyoma nincs korábbi alkoholizmusnak, nagyon szofisztikáltan beszél, és nagyon szépen fogalmaz. Egyetlen őőő... sincs a beszédében. Kb. 10 év alkoholizmusról van szó.

2021. szept. 6. 22:16
A kérdező szavazást indított:
Az egész történet megállja a helyét, nem kételkednék benne
A történet egy része nem logikus
A történet nem történhetett meg ebben a formában, tehát kételkedek
Teljesen kételkedek
15 szavazat
 1/5 A kérdező kommentje:
Annyit hozzátennék, hogy a szüleinek akarta bebizonyítani azt, hogy van esélye egyetemre menni. (A szüleiről nincs információm)
2021. szept. 6. 22:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Írásban annyira nem szokás őzni, de, ha a valóságban mondta akkor is, ha nem is az egész, legalább egy része igaz szerintem. Mégis miért hazudná valaki azt, hogy alkesz?

Alkoholproblémái akárkinek lehetnek, tanároknak, sírásóknak, sebészeknek(anyám ismer olyat, aki már csak ittasan műt, anélkül remeg a keze), plusz rengeteg a funkcionáló alkesz, aki csak gyakran leissza magát, mint a fene, de nem mindig/ mindennap iszik, de mondjuk csak este, ők nem feltétlenül pusztulnak le, bár ők sokszor nem tartják magukat alkoholistának.

Szerintem szép dolog volt a férfitól az, hogy nagyjából letette az alkoholt, remélhetőleg nem fog visszaesni.

2021. szept. 6. 22:23
 3/5 anonim ***** válasza:
85%
Nekem ott hibádzik a történet, hogy a legtöbb alkoholizmusból kikerült ember EGYÁLTALÁN nem iszik. Nagyon ritka, hogy valaki társasági ivó legyen utána.
2021. szept. 7. 00:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

1, Az alkoholizmus nem úgy néz ki, hogy aki alkesszé válik, az feltétlenül teljesen leépül szellemileg. Hosszútávon igen, de ha időben leáll, akkor nem. Maga az alkohol mennyisége és a szervezet képességei is meghatározzák a dolgot. Van, akinek napi 1-2 sör alkohol már beüt, alkoholista lesz, de azért ettől nem feltétlenül épül le akár 10 év alatt sem.

2, Az is változó, hogy egy volt alkoholista mennyire iszik később.

3, Nem KELL megbíznod benne. Nem hiszem, hogy kamuzna, de kétlem, hogy annyira muszáj lenen megbíznod benne.

2021. szept. 7. 02:32
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Kísértetiesen hasonlít ez a történet egy nagyon jó barátoméra, még életkorra is stimmel. Igen, létezhet, hogy valaki alkoholizmus mellett is választékosan, szofisztikáltan beszél, az én jó barátom is rendkívül intelligens, művelt volt. Azt is helytállónak gondolom, hogy a későbbiekben társasági ivóként beszél magáról, ugyanis sok visszaeső a világért sem vallaná be sem másnak, sem magának, hogy nem tud kimászni ebből.
2021. szept. 7. 03:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!