Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Máshogy ejtik a nevemet,...

Máshogy ejtik a nevemet, jogos, hogy idegesít?

Figyelt kérdés

Német(sváb) nevem van, és"Feu"-al kezdődik, amit ugye németesen "Foj"-nak kell ejteni, de mi a családban mindig "Faj"-nak ejtjük. Valaki azt is mondja, hogy "Fej"

Jogos, hogy ez idegesít?

Tudom, tudom, nagyobb problémák is vanbak a világban, de köszi, ha elolvastátok és megértettétek ezt a katyvasz szöveget :D

2021. szept. 6. 21:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy König nevü kollégám. Üvöltözött ha valaki hosszú ő-vel írta :D

Bár zerintem őt az jobban idegesítette, hogy én "kicsit" rájátszottam és minden papíron vonalzóval több centis ékezeteket húztam mindig az ö betüire :D

Volt ei-s kollégám is, azt sem tudta senki rendesen kiejteni

áj, ej, éj, mindennek ejtették. Még engem is idegesített :D

Szerencsére az én sváb nevemben nincsenek ilyen különlegességek.

2021. szept. 6. 22:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén valószínűleg én sem tudnám normálisan kiejteni. Ha zavar akkor mondd el az illetőnek hogy hogyan ejtik és legközelebb figyeljen erre, mást szerintem nem tudsz tenni ezügyben. Hosszú távon engem is zavarna de akkor minden alkalommal elmondanám az illetőnek, előbb-utóbb csak megunja.
2021. szept. 6. 22:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem jogos, honnan tudhatnák, mi a pontos kiejtés. Ennyi idő alatt már hozzászokhattál volna, hogy ejtik így is, úgy is.
2021. szept. 6. 22:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy hogy ejtik? Őszintén...

Nekem is különleges vezetéknevem van, 10-ből egy ha eltalalja. Soha nem javítom ki, csak ha valaki rakerdez, hogy jól mondta e. Nekem tök mindegy, hogy idegen emberek hogy ejtik ki.

Nem idegen meg megkerdezi, utána már tudja.

2021. szept. 6. 22:14
 5/8 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem is hozzá szokhattál volna.

Sok embernek vam ilyen problémája.

Eltudod képzelni, hogy olvassák a szlovakok meg a románok a magyar neveket?

Képzeld bele magad abba a helyzetbe amikor a keresztneved sem tudjak rendesen elolvasni, és megkérdezik melyik a vezeték név. :D

2021. szept. 6. 22:46
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
Magyarországon, magyar anyanyelvű embereknek honnan kellene tudni, hogy kell németesen kiejteni a neved?Senkinek nem feladata ennek utána nezni.Olyankor szólni kell, hogy nem x-nek,hanem y-nak ejtik, úgy használom.Ennyi.
2021. szept. 6. 22:46
 7/8 anonim ***** válasza:
85%
Én is sváb vagyok és idegesítő, hogy nem tudják helyesen kiejteni, vagy mindig visszakérdeznek, hogy a-val vagy á-val kell-e írni, egy n vagy kettő...de ez van, sokan nem tudnak németül, honnan is tudnák, hogy kell helyesen mondani/írni :) Megértem. Külföldiektől sem várható el, hogy a magyar neveket helyesen ejtsék ki.
2021. szept. 6. 22:49
 8/8 anonim ***** válasza:
85%

Régen a suliban nálunk egy "ly" végződésű vezetéknév volt az örök mumus, egyik tanárunk nevében "j" hangot kellett volna itt ejteni, de nagyon sokszor "li" lett belőle. Ilyenkor nemhogy ő maga, de az egész osztály kórusban: "Jjö!"

Meg aztán van egy francia származású kolegám, Jean. Ő már beletörődött az egészbe, aszondja "Ejtsétek ahogy jólesik" :D

De visszafele is működik a dolog, például ismerek olyat, aki a saját angol "művésznevét" nem tudja rendesen kiejteni, mert mindig csak írásban használja.

2021. szept. 6. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!