Milyen egy tökéletes problémamentes élet?
A probléma fogalma relatív. Ki, mit tart annak. Van, aki őszhajúra és infarktusosra stresszelt életet él, mindezt "pörgés", "kihívás" és egyéb maszlagokba csomagolva, a szenvedést helyeselve teszi meg.
Aztán vannak, akik ingerszegényebb életben érzik jól magukat.
Amúgy a probléma maga relatív. Van olyan ember, akinek az is probléma, ha a szomszédja füvet nyír, míg mást az sem zavar, ha ott beszélgetnek, ahol ő alszik.
Alapvetően a szenvedésmentesség elérése a jó. Illetve a helyes kategorizálás. Ami nem igazi probléma, csupán megoldandó dolog, azt nem kell problémaként kezelni.
Amúgy meg aminek csak lehet, érdemes elejét venni,
Pl: ha nem iszok sok alkoholt, nem leszek másnapos, nem cigizek, nem keszek büdös és nem baśżom el a pénzem egy részéz cigire. Ha nem dugok meggondolatlanul, védekezéstelenül, nem csinálok fel senkit. Ha nem vezetek idióta módon, nem okozok balesetet. (Más ettől még okozhat, de mi a saját tetteinkért felelünk.)
Tehát ily módon érdemes a problémamentes életre törekedni, hogy legalább mi ne idézzünk elő problémát, ne keressük a bajt.
Mindenkinek más. Nekem megközelítené a tökéletest egy élet itthon vidéken kis házzal,kerttel, gyümölcs, zöldség, àllatok, míg a nővèrem jacuzzit, szaunát, szeretne, az öcsém meg Barcelonába a stadionba lakna szerintem szíve szerint..(költői túlzások)
Minden ember más. Tökéletes élete viszont mégsem lesz senkinem mert sajnos a jövő nincs kőbe vésve. Bármi lehet. Ha meglenne a kis csodaházam is lehetünk betegek, lehetnek betegek az állatok, lehet rossz az időjárás, történhetnek tragédiák..stb..
Egy dolgot tehetsz. Ami rajtad múlik azt tedd úgy és élj úgy, hogy a jelened tökéletes legyen.
A tökéletes és a problémamentes számomra egymást kizáró fogalmak. Nekem nincs problémamentes életem, de szinte tökéletes.
A probléma nem gondot jelent, hanem kihívást. Enélkül pedig nem lehet egy élet tökéletes, de még jó sem.
Szóval létezhet, mert ez nagyon relatív. Hogy milyen? Mindenkinek másmilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!