Titeket nem idegesít, hogy mindenhol reklámok vesznek körül, és egyre erőszakosabban próbálják az emberekre erőltetni a terméküket?
Nyilván rengeteg termék van, ami még új a piacon, és valahogy fel kell kelteni a vásárló figyelmét. Ugyanakkor nekem az az érzésem, hogy a reklámok stílusa egyre inkább erőszakossá válik. Értem én, hogy a cél a potenciális vásárló pénzének a megszerzése, de szerintem a reklámok egy része már túlmegy a jóízlés határán. Engem pl. idegesít a felszólító mód alkalmazása (vedd meg, próbáld ki, stb.).
A másik, hogy néhány cég annyira túltolja a reklámot, hogy ha meglátom őket egy plakáton vagy a neten, ellenszenvet vált ki belőlem.
Amit szintén megjegyeznék, hogy sose értettem a nagy cégek társadalmi felelősségvállalását. Ha én megveszek egy adott terméket, én nem kérem cserébe, hogy engem érzékenyítsenek/ okítsanak akár olyan dolgokra, amikkel nem értek egyet. Főleg sokszor még képmutatók is a cégek, pl fast fashion üzletek és a környezettudatosság.
Ezt a kérdést leginkább vitaindítónal szántam, nincs se jó se rossz válasz, ezért tőlem mindenki zöldet kap.
Engem is borzasztóan idegesítenének a reklámok, ha nem védekeznék. A gépen két féle reklámblokoló van, a tévét meg simán kikapcsolom ha reklám jön. Régebben elég volt csak a hangot levenni, de mióta már feliratok is vannak, már kikapcsolom.
Egy dolog szokott csak felidegesíteni, amikor mindenféle átmenet nékül, figyelmeztetés nélkül, egy mondat közepén elkezd üvölteni a reklám. Rohadjanak meg ilyenkor inkább fölveszem, kiszerkesztem a reklámot és úgy nézem meg.
Engem nem zavarnak a reklámok, még a felszólító módú vásárlásra buzdítás sem, ameddig:
- effektíve nem hazudnak súlyos ügyekben (pl. ezek az instán reklámozott fogyasztó teák, amik igazából csak befosatnak és egészségre károsak)
- nem akasztják meg nagyon az internetezésemet (a mozgóképes reklámok még okék, amik a helyükön vannak, de a pop-up képek / videók, a szöveget eltakaró Google Ads hirdetések meg a weboldal főolalán 10 mp-ig trónoló egész oldalas hirdetések nagyon tudnak idegesíteni)
- a konkrétan gyerekeknek szóló hirdetések gyerektartalmak előtt vagy rajzfilmblokkok közben a tv-n, azokat betiltanám egytől egyig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!