Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért vannak, akik Anna...

Miért vannak, akik Anna létükre Anikónak becéztetik magukat?

Figyelt kérdés
Két különböző név, bár vannak olyan becézéseik (Ancsa, Anci, Ani), amit mindkét névnél használhatnak. Értem én, hogy ugyanakkor van a névnap, de a Péter és a Pál sem lesz attól ugyanaz a név. Számomra ez körülbelül olyan, mintha egy Pétert elkezdenének Palinak vagy egy Pált Petinek szólítani.

2021. aug. 29. 10:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, biztos úgy tetszik nekik. Én meg azt vettem észre, hogy az Erzsébetek Lizáztatják magukat. Bár mondjuk tényleg szebben hangzik.
2021. szept. 23. 08:38
 12/16 anonim ***** válasza:
91%

Erzsébet - Elizabet(h) - Liza.

Mivel pont ugyanúgy rokon név, mint az Anikó az Annának.

2021. szept. 23. 11:02
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

De ha rokon név ha nem, az Erzsi meg a Liza nem nagyon hasonlít egymásra. Bettiként már igen.

Az Anna meg az Anikó már jobban, de annyira azért nem, hogy az Annából Anikó legyen.

De mindegy, mindenki maga dönti el, hogy szereti ha hívják.

2021. szept. 24. 14:30
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Attól még rokon név. A Böske se hasonlít az Erzsébetre, pedig abból van.

Sőt, a Zsófia és a Szonja szintén ugyanannak a névnek az alakjai, pedig nem igazán hasonlítanak. Lásd Ladó János utónév könyvét.

2021. szept. 24. 16:52
 15/16 anonim ***** válasza:
70%

Volt egyszer itt egy anyuka akinek Alex a fia. Elkezdték Sanyikázni de nem nagyon tetszett neki.

Pedig az is ugyanaz a név, mégis furcsa lenne, ha Sándornak hívnák.

2021. szept. 25. 06:47
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, de ott a gyerek/anyuka nem akarta, hogy úgy szólítsák (igen, rokonnév), de a magukat Anikónak hívó Annák, meg a Lizát használó Erzsébetek a saját döntésük alapján használják ezeket (ami a sajátjukból ered).

Én pl utálom, ha Ancsának hívnak, Anita vagyok, szóval sima becenév.

Lehet, hogy a magát Anikónak hívó Anna pl utálja, ha Pankának hívják, pedig beceneve, s rokon neve.

A saját elhatározáson van itt a lényeg.

2021. szept. 26. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!