Ha egy hozzamtartozo meghalt, muszáj nekem intezni a dolgokat? Mik a tovabbi teendők? Nem kozeli hozzamtartozorol van szó.
A testverem meghalt, azért irom nem kozeli hozzarrozonak, mert nem is ismertuk egymast. De mar mas kozos csaladtagunk nincs. O az orszag egyik felebe lakott en a masikban. 3eves korunk ota nem beszeltunk, o ment apankkal en meg maradtam anyankkal. Viszont most meghalt. Kotelessegem nekem intezni a dolgokat egy gyakorlatilag szamomra ismeretlennek?
Illetve mi a legolcsóbb kivitelezés? Megoldhato hogy se temetes, se szertartas, se semmi ne legyen? Ilyenkor ki értesíti a munkahelyét, stb?
Ki örököl utána?
Ha nincs gyereke, nincs házastársa, élettársa, és a szüleitek sem élnek, továbbá végrendeletet sem írt, akkor te (vagy esetleges további testvéreitekkel közösen). Akkor neked kell fizetned. AZ intézést nagyban egyszerűsíti, ha temetkezési vállalkozóval intézteted, amit lehet.
Nem tudom.
Semmi mas hozzatartozo csak én. Csak hat ugye nekem gyakorlatilag total ismeretlen a szemely. Akar a testvérem, akar nem
Ezt nem lehet bizonyítani, hogy ismeretlen, ezt spórolásból bemondhatná bárki, nem fogadják el. A testvéri rokoni fok, ami bizonyítható.
Ha nem viszed el az urnát, mégis ki vigye haza, az ügyintéző? Az urna tárolásáért is fizetned kell, a hazavitele esetén nincs szertartás, nincs semmi. Utána már nem tudják követni, elásod-e (ami törvényileg tilos, de ki jönne rá...), vagy kiszórod egy hídról a vízbe, ami nem tilos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!