Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy döntsem el mit kezdek...

Hogy döntsem el mit kezdek magammal?

Figyelt kérdés

2 különböző dolog is vonz nagyon... Egyik az állatok, nagyon szeretem őket, nagyon érdekelnek is, és szeretnék rajtuk segíteni is. Ezért gondoltam hogy meg kéne próbálkozzak az állatorvosival. A másik meg egy kicsit műszaki irány, (ezt nem szeretném egyetemen tanulni) de nagyon élvezem ezt is, csak ide sok pénz szükséges stb. Hogy mérlegeljek, hogy derítsem ki hogy nekem melyik irányba érdemes elmennem?

Egyáltalán menne-e nekem az orvosi egyetem?

Egyébként most leszek 10.osztályos.

2021. aug. 13. 20:05
 1/5 anonim válasza:
55%

Ha kitartó vagy, bármi sikerülhet. Csak rajtad áll. Én étlen szomjan jártam végig az egyetemet, segítség nélkül.

Bíznod kell magadban, és bármilyen szakmában van esélyed bekerülni. Fiatal vagy, motiváld magad, vedd körül magad olyan emberekkel, akik hasonló irányba szeretnének menni, és úgy van akkor kivel megoszd a sikerélményeket.

Az állatorvosi jobban hangzik,viszont akkor legalább egy idegennyelvet is tanulj, mert 6-7x-esét is megkeresed kint, mint itthon. Lesznek akik ezért a mondatomért megköveznek, de hol érdekel.

Ha már kitartó vagy és tanulsz, legyen miért.

Pár évet eltöltesz egy nyugati országban az állatorvosival, és utána ráböksz a térképre, bárhol vehetsz házat. Én is így tettem.

Ha megtalálod azt a szakmát,amit igazán szeretsz, soha nem kell dolgoznod! Ez a mondat legyen előtted, akármit is választasz. Remélem segíthettem.

2021. aug. 13. 20:27
 2/5 anonim válasza:
76%

1. vagyok. Azt még hozzátenném,hogy az állatorvos szakma azért inkább morbid, mint amit te elgondolsz.

Sok olyan állattal fogsz találkozni, akik szenvednek, és nem mindig fogsz tudni rajtuk segíteni. Vagyis de, viszont sok esetben az életük elvétele lesz a segítség. (végleges altatás)

Ha ezek mellett még mindig érdekel,akkor ez a te pályád. A műszaki is jó, (és igaz az ágtól függ) de elég monoton lesz egy idő után.

2021. aug. 13. 20:29
 3/5 anonim ***** válasza:

2-esnek igaza van, de ezen kívül az se árt, ha gyors vagy és vág az eszed, mint a borotva.

Én láttam állatorvost műtét közben...hát ott fontosabb a gyorsaság, mint az, hogy szeresd az állatokat. Főleg egy nem túl jól felszerelt rendelőben, ahol az állat légzése bármikor leállhat műtét közben és nincs külön anaszteziológus.

Nem akarok elrettenteni senkit ettől a szép szakmától, lehet remek diagnoszta az is, aki esetleg lassú egy műtéthez, csak jelzem, hogy bármennyire imádja valaki az állatokat, annál azért több kell ahhoz, hogy jó állatorvos legyen belőle.

Ezen kívül latex érzékeny pl. nem lehet állatorvos, mert nem fog tudni műteni.

És még ott van az, hogy ha valaki mentálisan labilis, állatorvosként hozzá fog férni eutanáziát előidéző szerekhez és sajnos van aki beveti önmaga ellen élete egy mélypontján.

És persze az se árt, ha bírod a vért és nem ájulsz el a vér láttán.

De ha valaki elhívatott, akkor tényleg, nagyon sok állaton tud segíteni egy jó állatorvos.

2021. aug. 13. 22:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez számomra így egyértelműen a műszaki irány. Állatorvosihoz több kell.
2021. aug. 13. 22:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Tanulj robotikát, esetleg mechatronikát, abból azt hiszem tudnád képezni magad olyan területre, ami állatok protéziseivel foglalkozik és nem kell választani.
2021. aug. 13. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!