Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elviselni azt,...

Hogyan lehet elviselni azt, amikor az összes válaszoló közül csak neked van igazad, de minden egyes mondatod falra hányt borsó?

Figyelt kérdés
Sértegetni nem szabad ugye, mert még a végén te leszel a kulturálatlan.
2021. aug. 12. 10:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben a legjobb ha elhagyod az adott topicot, és nem idegesíted magad, illetve ha esetleg mégsem neked lenne igazad akkor a többieket.

Erösen kétlem továbbá, hogy ez a kérdés a tudományok rovatba tartozik.

2021. aug. 12. 10:35
 2/11 anonim ***** válasza:
63%
Az ilyen esetben az autópályás vicc jut eszembe, ha mindenki másként gondolja, akkor garantáltan nem neked van igazad!
2021. aug. 12. 10:44
 3/11 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Ne vedd rossz néven de csak nem te vagy az aki többek közt ennél a kérdésnél is egy “mindenki hülye, egyedül én vagyok helikopter” sugallatú mondattal nyit (jelenleg a 7-es válaszoló)?

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

Olyan esetben amikor tényleg csak neked van igazad (bár ez gyanúsan ritka…) akkor egyszerűen bizonyítsd s kész. Ha neked van igazad akkor könnyen tudod bizonyítani s aki egy kicsit is vitaképes az belátja a helyességed. Ha meg még sincs igazad akkor “vállald a következményeit”.

2021. aug. 12. 11:01
 4/11 A kérdező kommentje:

"Ha neked van igazad akkor könnyen tudod bizonyítani s aki egy kicsit is vitaképes az belátja a helyességed."

Éppen ez a baj, hogy tulajdonképpen senki nem ilyen. Ha már mindenüket megcáfoltam, akkor jön a személyeskedés, hogy "még ha igazam is van, akkor is én vagyok a kulturálatlan".

2021. aug. 12. 11:05
 5/11 anonim ***** válasza:

“ ha mindenki másként gondolja, akkor garantáltan nem neked van igazad!”

Hát nem mindig van így. Nekem pl. egy laptopos fórumon bizonygatták, hogy márpedig csak beforrasztott m2 ssd létezik, és 3-4 hígagyú összeállt, és mindent nullára pontoztak, hogy bebizonyítsák, hogy a céges gépeink nem is léteznek ezek szerint, mivel ezekben cserélhető.

És nagyon sok ilyen van. Nem lehet mit csinálni. Vagy leszarod, vagy ha olyanok a partnerek, akkor lehet hülyét csinálni belőlük, aztán letiltani, ha elkezdenek esetleg privátban személyeskedni.

Bár ez csak akkor működik, ha igazin primitív proletárokba botlasz.

2021. aug. 12. 11:21
 6/11 anonim ***** válasza:
98%

Nagyon sokszor van úgy, hogy nagy egyetértésben írják a marhaságokat a válaszolók.

Én olyankor azt szoktam csinálni, hogy egyszer alaposan és részletesen leírom, szerintem miért baromság, amit ők gondolnak, hogyan tartom én helyesnek, és kész. És többet általában vissza sem megyek nézegetni, hogyan ócsárolnak, gúnyolnak vagy pontoznak le. Aki nem ír véleményt, csak elolvassa az összeset (ide érthetjük akár a kérdezőt is), az viszont látni fog egy karakteresen eltérő véleményt, rendesen kifejtve, megmagyarázva. Ha elgondolkodik rajta, akkor neki segítségére voltam. A hülyékkel meg nem foglalkozom.

2021. aug. 12. 11:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én annyit szoktam tenni, hogy elismétlem a következő mondatot a fejemben: "nem kell senkit se meggyőznöm" és otthagyom a vitát. Na meg azért tényleg gyanús amikor senki se ért veled egyet és még is elvileg neked van igazad, de az emberi ego szereti azt hinni, hogy ő a legokosabb.

De kivétel erősíti a szabályt, biztos van olyan szitu amikor tényleg csak te tudod jól, de olyankor nem érdemes belemenni a vitába, mert úgy sem tudod meggyőzni a másikat és nem is dolgod.

2021. aug. 12. 11:37
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Múltkor pont ez volt velem. A gyerekvállalás kategóriában pár anyuka szörnyen buta, hisznek a kínai naptár módszerben, ami megjósolja a gyerek nemét attól függően, ki mikor szexelt... Hiába írtam, hogy a fogantatást nem lehet kiszámítani, mert több napig tartó folyamat beágyazódással együtt, plusz az is idő, míg a petsejt és a hímivarsejt találkozik, plusz a himivarsejten múlik, milyen nemű lesz a baba. Nem lehet naptárra alapozni. De le lettem ugatva, hogy márpedig ez nekik bejött, és ha nem értek hozzá, mehetek a fenébe...
2021. aug. 12. 11:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kezdésnek azt érdemes tenni, hogy a te véleményed nem tartod verhetetlen igazságnak, még ha az ember szeretné is azt hinni. Más emberek vagyunk, más nézőpontokkal, van aki máshogy lát dolgokat.

A másik pedig a lesz-rás művészete, tehát nekem teljesen mindegy ki hogyan akar élni vagy mit csinál az életével. Kért egy tanácsot vagy feljött egy téma, reagáltam rá a gondolataimmal - ha hasznosnak gondolja jó, ha nem akkor ignorálja és ha nem kellett volna, akkor maximum tanul a saját kárán. Vagy nem, mindegy. Nincsenek álmatlan éjszakáim ezzel kapcsolatban, az ő dolguk.

2021. aug. 12. 12:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy ki mit vár el, szeretne kapni a kérdésére, a válaszára. Szerintem ez csak az egyén érzésén múlik.
2021. aug. 12. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!