Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki emlékszik még a 10,20,50...

Ki emlékszik még a 10,20,50 filléresekre?Ki fizetett azzal?

Figyelt kérdés
Ha jól emlékszem 100 fillér ért egy forintot.Volt hogy a boltban csupa 10 meg 20 filléresekkel fizettem,mert forint nem volt nálam.

2021. aug. 7. 12:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Sőt a fillért is szépen le kellett számolni, néha mikor valaki tanácsalanul álldogállt a pénztárnál akkor a hátsók vagy a pénztáros kisegítették, csak hogy haladjunk már.

Emlékszem még mikor 20 fillér volt a zsemle, atyám de régen volt :)évet nem is tudok pontosan.

2021. aug. 7. 12:35
 12/17 A kérdező kommentje:
A 200 ft-os érméket 2009 ben vezettek be.Emlékszem milyen nagy szám volt akkor,a boltban ahol ismertek kérdezték nem tudnék e vinni nekik kétszázasokat,mert akkoriban bankban dolgoztam:)
2021. aug. 7. 12:37
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyam! De a vegso idokben a penztaros is inkabb legyintett, ha nem volt egyforintosod, es 1001.- helyett ketezret adtal. Es ugyanugy a legtobb vasarlo se kerte vissza 96-99-re az 1-2 forintosokat, persze volt olyan fillerbszo, aki igen, gondolom meg mindig meglehet neki :D

Most igy vagyunk az 5osokkel, kb teljesen ertelmetlen.

2021. aug. 7. 12:44
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintetek lesz új féle pénzérme vagy papírjegy?

egy ideje semmi változás nem volt és kíváncsi lennék valamikor lesz e valami újítás mint lesz papír 30.000-es vagy más.

2021. aug. 7. 12:45
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
98-as vagyok, így fillérekre nem emlékszem, de az 1-2 forintosokra igen :)
2021. aug. 7. 12:45
 16/17 anonim ***** válasza:
80%
Sajna emlékszem.
2021. aug. 7. 12:48
 17/17 puritan ***** válasza:

Én is emlékszem. Vagyis már elég öreg vagyok. Az én nagyapám viszont még a milpengőkre is emlékezett.

Két dolog jut eszembe ezzel kapcsolatban.

A Verhovina motoromat tizenéves koromban 20Ft-ból teletankoltam. :-)

Valahonnan előkerült itthon egy fél literes befőttes üveg, ami tele volt filléres, és meg 1Ft-os alu pénzekkel. A nosztalgia miatt sajnáltam kidobni, sokáig csak rakosgattam a polcon. Egyszer egy ponyvát kellett felerősíteni fa gerendákra, és féltem, hogy a szög magában hamar átszakad majd a ponyván, ha a szél mozgatja. Előszedtem néhány alu fillért, átütöttem a szöggel, és alátétként egész jól bevált. Manapság egy alátétet sokkal többért adnak, mint azoknak a pénzeknek a névértéke.

2022. nov. 26. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!