Ki emlékszik még a 10,20,50 filléresekre?Ki fizetett azzal?
Sőt a fillért is szépen le kellett számolni, néha mikor valaki tanácsalanul álldogállt a pénztárnál akkor a hátsók vagy a pénztáros kisegítették, csak hogy haladjunk már.
Emlékszem még mikor 20 fillér volt a zsemle, atyám de régen volt :)évet nem is tudok pontosan.
Bizonyam! De a vegso idokben a penztaros is inkabb legyintett, ha nem volt egyforintosod, es 1001.- helyett ketezret adtal. Es ugyanugy a legtobb vasarlo se kerte vissza 96-99-re az 1-2 forintosokat, persze volt olyan fillerbszo, aki igen, gondolom meg mindig meglehet neki :D
Most igy vagyunk az 5osokkel, kb teljesen ertelmetlen.
Szerintetek lesz új féle pénzérme vagy papírjegy?
egy ideje semmi változás nem volt és kíváncsi lennék valamikor lesz e valami újítás mint lesz papír 30.000-es vagy más.
Én is emlékszem. Vagyis már elég öreg vagyok. Az én nagyapám viszont még a milpengőkre is emlékezett.
Két dolog jut eszembe ezzel kapcsolatban.
A Verhovina motoromat tizenéves koromban 20Ft-ból teletankoltam. :-)
Valahonnan előkerült itthon egy fél literes befőttes üveg, ami tele volt filléres, és meg 1Ft-os alu pénzekkel. A nosztalgia miatt sajnáltam kidobni, sokáig csak rakosgattam a polcon. Egyszer egy ponyvát kellett felerősíteni fa gerendákra, és féltem, hogy a szög magában hamar átszakad majd a ponyván, ha a szél mozgatja. Előszedtem néhány alu fillért, átütöttem a szöggel, és alátétként egész jól bevált. Manapság egy alátétet sokkal többért adnak, mint azoknak a pénzeknek a névértéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!