Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Másnak is kezd elege lenni...

Másnak is kezd elege lenni ebből a covid helyzetből?

Figyelt kérdés

Undorító, hogy milyen diktatúra felé halad a világ, lassan nem lesznek emberi jogok, bekorlátozzák, manipulálják, zsarolják az embereket, minden nap megy az agymosás, ömlik a szenny a médiából, állandóan hazudoznak az aktuális helyzetről, hitegetik a népet. Másnak is feltűnt, hogy mit meg mernek tenni az emberekkel? Szépen lassan hozzászokik a társadalom ezekhez a korlátozásokhoz, elnyomáshoz, aztán egyre elborultabb dolgokat is meg lehet majd tenni az emberekkel, ami fel sem tűnik majd. Mert már hozzászoktunk. Persze ezt mind a járványra hivatkozva...

Egyre inkább totalitariánus lesz ez a világ, a normális élethez már nem lesz az embernek joga, nem lesz a rendszeren belül szabadság. Főleg az oltatlanokat fogják majd nagyon bekorlátozni minden téren. Pl.egészségügyi ellátásban nem részesülhetnek orvosi beavatkozás nélkül (teszt). De aki azt hiszi, hogy az oltás egyenlő a szabadsággal, az nézzen utána még egyszer a szabadság fogalmának.

Ti hogyan látjátok a jelenlegi helyzetet? Szerintetek is vészjósló a jövőkép?

2021. júl. 26. 16:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%
10-es, nem, hanem marha sokat olvastam. Több, mint 20 éve van netem. Azelőtt nem volt ám ilyen cenzúra, sok érdekes dolgot lehetett olvasni, amik mára valósággá váltak. És így haladunk majd tovább.
2021. júl. 26. 18:45
 12/24 anonim ***** válasza:
6%

Nem, mi meg mindig elvezzuk. A hatterhatalmak pedig gazdagodnak.

Jo nagy sotet taho vagy, de legalabb mas kontinensen rontod a levegot.

2021. júl. 26. 19:41
 13/24 anonim ***** válasza:
93%
Igen, nekem is már nagyon elegem van belőle. A jövőt eddig sem láttam túl fényesen, mármint a világ és az emberiség jövőjét, na most hogy jött ez, konkrétan semmi pozitívra nem tudok gondolni, tartok is a jövőtől ilyen szempontból. Annyira világos, hogy ez az egész nem csak egy szimpla járványról szól, de sok ember ezt nem veszi észre és persze megy az agymosás, manipuláció, hülyítés. Nekem komolyan fáj, amikor állítólag okos, tájékozott, értelmes, diplomás emberek nem képesek ezt átlátni, még egy picit sem és el sem gondolkodnak rajta, csak azt szajkózzák, amit a rádióban, tévében hallanak.
2021. júl. 26. 21:28
 14/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Elég sok dolog, amin még tavaly csak nevettek és kamunak állították az emberek, mára megdőlt és a valóság része már.

#13, én is ugyanígy láttam a dolgokat idáig: nem túl fényes jövő várt eddig sem az emberiségre, a Földre és élővilágára, de most így ez a helyzet olaj volt a tűzre csak. Egyre élhetetlenebb lesz ez a világ és komolyan nem értem mi járhat annak a fejében, aki a mostani helyzet fényében még gyereket csinál. Mert már egyre valószínűbb, hogy nagyon sz@r jövője lesz a következő generációnak. Nézzük csak meg hová tart a világ... Persze a sablonszöveg jöhetne itt is, hogy de hát milyen szép az élet, meg kell látni a pozitív dolgokat, stb. - de a negatív elnyom mindent, senki sem akar majd ilyen módon élni (vagy még rosszabbul), mint most gondolom, csak aki egyetért a hatalom döntéseivel. Senki sem akar majd a jövőben egy ilyen diktatúra kontrollja alatt élni, úgy ugrálni, ahogy a kormány fütyül. Amit meg az emberiség maga után hagy, arról nem is beszélve: a légkör már szét van cse$*ve, telehordtunk szeméttel mindent, szennyezett sok helyen az élelmiszer, az ivóvíz, vagy épp hiány van belőlük a túlnépesedés miatt. Még a halakban is műanyag van vagy higanyszennyezettek mondjuk, katasztrofális körülmények, de még sokan mindig nem vették észre, hogy mekkora a baj. Az egyre szélsőségesebb időjárásról már nem is beszélve. Ezek globális problémák, amiket nem fogunk tudni megoldani, ha így folytatjuk. Hisz a haszon, a kényelem oltárán mindent feláldozunk és csak továb pusztítjuk a környezetet magunk körül. A hányinger kerülget ha erre az egészre gondolok, hogy mit művelt a mindent kizsákmányoló emberi faj.

Én is tapasztaltam, hogy olyan 'értelmiségi' emberek hódolnak be a hatalomnak, értenek egyet a korlátozó intézkedésekkel, járulnak hozzá az egészhez, akiktől nem ezt várta volna az ember. Egyre kevesebb emberben van meg a megkérdőjelezés, gyanakvás efelé a covid helyzet felé.

Szóval ja, nekem is sok volt ebből a világból már és nem szeretnék ilyen botrányos körülmények között élni a továbbiakban.

2021. júl. 26. 22:01
 15/24 anonim ***** válasza:
90%

13-as vagyok, egyetértek. Rengeteg probléma van, már csak a környezetvédelem is egy elég nagy témakör és ezeken a problémákon csak akkor lehetne segíteni valamennyit, ha az emberek felébrednének és időben nekiállnának közösen tenni valamiért, de például az olyan emberektől, akik az 1 méterre lévő kukáig nem tudnak elsétálni a szeméttel, hanem az utcán eldobják, mit várunk, milyen összefogást? Sajnos nem lesz ebből semmi. Egyesek szerint nincs klímaváltozás, pedig már igenis lehet érezni az időjáráson is.

Igen, mindig a haszon, az érdek és a kényelem az első. Észrevettem, hogy alapból jellemző a legtöbb emberre az, hogy mindent elhisznek vakon, nagyon könnyen befolyásolhatóak és manipulálhatóak, simán be lehet őket csapni, minden téren. Ha meg valaki fel akarja erre hívni a figyelmüket, ő a hülye.

Én még fiatal lennék a gyerekvállaláshoz és amúgy sem akarnék gyereket, de ha akarnék is, ha belegondolok ebbe, hogy milyen világba születne bele és hol kéne felnőnie, akkor arra a következtetésre jutok, hogy nem. Még a saját jövőmért is aggódom, mert jobb esetben olyan 60 évem még hátra van.

Nekem amúgy vannak céljaim, terveim magamra nézve, de tartok attól, hogy mi lesz velem ebben a világban, nem élhetek majd normális életet, akármit csinálok.

2021. júl. 26. 22:15
 16/24 AliceGamer ***** válasza:
90%

Mert amit eddig csináltál az legális volt vagy nem buktál le. Nem csinálhatsz akármit, hisz azért vannak a törvények.

A korlátok beleívódtak a tudatba, ezért már fel se tűnik senkinek, kivéve ha új dolgok jönnek.

Kérdező: Megértem az álláspontod, de azért annyira nem kell ezt drasztikusra venni. Azért tűnik többnek a sok negatívum mert ezt tolják az arcunkba (ami ellen kellene valamit tenni tény)mindenhol. Erre áll rá az agy és jóhogy lehangolt lesz tőle az ember. Sok-sok szééép dolog van az életben,DE nem szabad szemellenződ hordani se. Ha valaki tud tenni valamit a jobb ügy érdekében akkor ne halassza el. Igyekszem én is így tenni.

2021. júl. 26. 22:16
 17/24 anonim ***** válasza:
90%

A kifejtésben leírtak tavaly szeptemberben fogalmazódtak meg bennem, de akkor 1-2 kivétellel csupa lehurrogást kaptam érte. Az álláspontom nem változott, csak erősödött, #13 kommentjeivel és a Kérdezővel is teljes mértékben egyetértek.

Mindig is próbáltam pozitív maradni a jövőt illetően, de ez már egyre nehezebb. Szavakba nem tudom önteni, mennyire rossz irányba haladunk és, hogy mennyire nem értek egyet bizonyos dolgokkal. Az a szomorú, hogy nem látok pozitív változásra esélyt a közeljövőben.. de remélem ebben tévedni fogok majd.

2021. júl. 27. 15:20
 18/24 anonim ***** válasza:
12%

Miről beszélsz? Már rég vége.

Miért zavar a média szennye ha átlátsz rajta?

2021. júl. 27. 17:01
 19/24 A kérdező kommentje:

Már rég vége?

:DDDDDDD

Még csak most kezdődik. :)

2021. júl. 27. 17:17
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
A paranoia és a depresszió ma már igen jól kezelhető betegség...
2021. júl. 28. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!