Lehet ilyen nevet adni a kislányomnak?
Ha szeretnéd tönkretenni a gyereked életét, csak rajta, lehet kérvényezni, remélem el fogják utasítani. Remélem, hogy ez csak egy kamu kérdés, mert se a szóhasználatodból ("babás lettem"), se a névválasztásodból nem az látszik, hogy felelősségteljes felnőtt vagy.
Miért a gyereked életével és nevével kell vicceskedni? Ha annyira humorizálni akarsz, vegyél egy kutyát és nevezd el azt Gadónak, rá is mondhatod, hogy Gál Gadó, és nem fog szenvedni tőle. A gyereked valószínűleg ezzel a névvel egész iskolás pályafutása alatt cikizésnek lesz kitéve, arról nem is beszélve, hogy később, munkahelyre jelentkezésnél sem fogják ilyen névvel komolyan venni. Valahogy nem látom magam előtt, ahogy pl egy tárgyalás előtt bemutatkozik az ügyfélnek, hogy "Jó napot, Gál Gadó vagyok, foglaljon nyugodtan helyet." Egy ilyen névvel konkrétan megkeseríted az életét. Ha az én szüleim tennék ezt velem, az fix hogy 18 évesen első dolgom lenne megváltoztatni.
Valóban nem fogják engedélyezni, meg szerintem a Gadó nem valami szép név. Olyan mint egy régi regényben valami férfiszereplő becézett neve.
Viszont Wonder Woman, az csodanő. Adjatok a kislánynak olyan nevet, aminek a jelentése csoda vagy erős nő, sok ilyen van.
Lehetne Gabriella, Gabónak becézve, Gál Gabó. Illetve létező, adható név még a Géda.
Egyik se szerencsés, én elengedném ezt a vonalat a helyedben. :)))
Azóta lehet tudni, mi lett a gyerek neve?
Amúgy sok embernek tetszenek külföldi nevek. De valahogy nem soknak jut eszébe ténylegesen úgy elnevezni a gyerekét. A braziloknak igen. A Ronáldó pl egy ilyen név. De sok hasonló idiótaság is akad. Annyi értelmes és szép név választható. Miért kell ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!