Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az lmbtq tagok direkt nem...

Az lmbtq tagok direkt nem akarják megérteni?

Figyelt kérdés
Az lmbtq tagok nem képesek, vagy direkt nem értik meg, hogy az új törvény NEM JOGOKAT VON MEG tőlük, hanem leírja ami alapból egyértelmű lenne, csak az lmbtq mindenhova bele akarja ütni az orrát, vagy inkább mindenét. Nem jogokat vonnak meg, csak leírja, hogy a gyerekeket hagyják békén. Ez már tényleg nem arra megy hogy fogadják el őket, midnenhol ott akarnak lenni, óvodákban, iskolákban.

2021. jún. 24. 06:12
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
100%
Az lmbtq+ és a pride nem ugyanaz.
2021. jún. 27. 17:19
 52/60 anonim ***** válasza:
100%

"Az lmbtq/pride nem egy gyűjtőnév azokra akik nem heterok. Az egy közösség, ami alapból azért alakult hogy elfogadják azokat akiknek a normálistól eltérő szexualitása van, de mostanra átment már-már egy propaganda állapotba. Midnenhol ott akarnak lenni."

Tanuld már meg a fogalmakat, könyörgöm! Nem mindegy, hogy egy közösség vagy egy mozgalom. Az lmbtq eredetileg egy közösség. Ezt a fogalmat már elég régóta használják. Az, hogy mostanra már a pride-on is használják, egy másik dolog.

2021. jún. 27. 20:11
 53/60 anonim válasza:
100%
Azt nem értem, hogy miért írsz ki kérdést, ha csak a magadét ismételgetett, úgy hogy nem is gondolkodsz el azokon, amiket mások írnak? Mert akkor inkább ne is kérdez semmit, hisz úgy sem fog megváltozni a véleményed, mert csak a saját véleményedhez ragaszkodsz. És akkor inkább keress egy olyan csoportot vagy embereket, ahol olyanok vannak, mint te és velük beszélgess ezekről, ne itt, ahol vannak más vélemények.
2021. jún. 28. 04:54
 54/60 A kérdező kommentje:
53, ha ilyen logikával gondolkozunk akkor még senki sem adott választ a kérdésemre.
2021. jún. 28. 07:45
 55/60 anonim ***** válasza:
100%
Van egy állításod, ami több válasz szerint is hibás, de nem akarod megérteni
2021. jún. 28. 07:56
 56/60 anonim ***** válasza:
100%
54. A "nem" neked nem elég válasz? Ha úgyse akarod megérteni az lmbtq-t, akkor nem mindegy?
2021. jún. 28. 09:16
 57/60 anonim ***** válasza:
100%

Az mind szép és jó, hogy majd a szülő beszél a szexualitásról, de nekem speciel az anyutól kapott felvilágosítás annyi volt, hogy menstruációkor betétet használunk, mert nem szabad feldugni semmit, ha meg bzi leszel, akkor tönkreteszed az életed, és ne dönts így, mert különben is undorító.

Hát ezzel sokra mentem. Ja, nem... és ez nem is egyedi eset.

Az lmbrqról nem beszélni, az szinte olyan, mint, amikor nem szólsz a lányodnak a menstruációról, eltitkolod előle, hogy van, aztán ha a 14 évesen előkerülő iskolai felvilágosítás előtt jön meg neki, mondjuk 10 évesen, az osztályából elsőnek, és akkor azt hiszi, hogy azért vérzik mert beteg, és bepánikol, hogy meg fog halni. Nem egy ilyet láttam és hallottam. Szülő nem beszélt róla (időben), aztán csajszi vérzett, és halálfélelme lett tőle, mert azt hitte beteg. Másság ugyan ez. Szülő nem mondja el/csak rosszat mond róla, aztán ha olyan lesz a gyerek, akkor betegnek hiszi magát, mert vagy semmit nem hallott róla, és azt hiszi egyedül van, vagy ha rosszat hall csak otthon, akkor meg meg fog ijedni, ha észreveszi azt, hogy meleg/valaki más ismerőse meleg és amiatt fog aggódni.

Meg attól, hogy a suliba mondanak valamit a gyereknek, például a szexualitásról, az nem azt jelenti, hogy a szülőnek utána nem szabad róla beszélnie. Sőt, az a jó, ha a szülő is beszél róla.De akkor is kell iskolai felvilágosítás, mert így az lenne, hogy akivel beszélt a szülő és nem bűnnek állítja be az lmbt-t annak kb mindegy, akinél bajnak állítja be a szülő az ilyesmit az nem fog (annyira) pánikolni, ha esetleg érintett, akinek meg nem tud/akar beszélni róla a szülő, az is kapott információt.

Különben meg, aki szülőként nem tudja kezelni a tényt, hogy a gyereke a külvilágból is hall véleményt/infót, az nem való szülőnek. Ha én nem tudok értelmesen beszélni a gyerekemmel, ha felhoz egy témát, amit nem én mondtam, akkor én egy szr szülő vagyok. Nem fogok tudni bizalmat kialakítani a saját gyerekemmel, ha nem tudok vele bármilyen témáról nyitottan, nyugodtan beszélni. Max ha nem vagyok kompetens az adott témában, akkor érdeklődéssel meghallgatom, hogy később is merjen hozzám fordulni, és felkészülök a témából, hogy legközelebb tudjak releváns tanácsot adni. Ha én erre nem vagyok képes, és a saját inkompetenciámból adódóan a külvilág ellen ágaskodok, akkor én nem vagyok alkalmas gyereknevelésre.

Plusz, hozzátenném, hogy a kollégiumi nevelőim, tanáraim, tanár ismerőseim folyamatosan azt, mondogatják, hogy az iskola/kollégium az egy oktatási ÉS NEVELÉSI intézmény. Ez csak addig él, amíg nem kerülnek elő az érzékeny témák? Amint a szexualitás kerül szóba, már nem nevelési intézmény is az iskola/kollégium?

(18 vagyok, középiskolás)

2021. júl. 5. 14:39
 58/60 anonim ***** válasza:
100%
57. Jó, hogy mondod a menstruációt... Tőlem egyszer 4.-ben kérdezte meg az egyik lány osztálytársam, hogy nekem volt-e már "ilyen vérzésem", én meg azt sem tudtam, hogy mi a fenéről beszél. Nem is beszéltünk róla többet, mert akkor kellemetlen volt a téma számunkra. Aztán két évre rá, amikor egy este fürödtem, észrevettem, hogy itt valami nem oké, tényleg vérzek valahonnan. Eszembe jutottak az osztálytársam szavai. Azt se tudtam, hogy mit csináljak, mi az. Szégyelltem szólni az anyámnak, úgy aludtam éjszaka. Szerencsére nem volt akkor még olyan erős vérzésem. Hát... Aztán anyám észrevette a bugyimról, hogy mi van, és akkor mondta. 12 éves voltam... Nem tudom, meddig lett volna képes várni ezzel. Mi van, ha akkor nem vagyok otthon? Mi van, ha csak 14 éves korom után jön meg? Ugye én korábban láttam, hogy tampont használ, de amikor rákérdeztem, az mire kell, mindig azt mondta "majd ha nagyobb leszek, megtudom". Hát most miért nem lehetett volna elmondani, és akkor nem lesz ez a baleset.
2021. júl. 5. 21:17
 59/60 anonim ***** válasza:
100%

58

Nekem pont akkor jött meg, mikor az unokatestvéreimnél voltam.

Ha pár hónappal korábban ne kézdezzek rá ÉN anyámnál az OB reklám kapcsán, hogy az mire jó, s ő ne mondja el nagyon minimálisan, hogy "Menstruáláskor kell a vért felszívni" (vagy valami), gőzöm se lett polna hogy miért barna foltos a pizsamám a lábam közt.

De amúgy még így is sírtam, mikor telefonon felhívtam, s megmondtam hogy "lehet menstruálok" mert fingom se volt hogy most mi van.

Mi lett volna akkor ha még meg se kérdeztem volna akkor...?

2021. júl. 5. 21:35
 60/60 anonim ***** válasza:
Ha már aszexuálisok... Az aszexuálisok nem vonzódnak SEMELYIK nemhez romantikus értelemben. Én is aszexuális vagyok (férfi), mégis a nők felé hajlok, ha egyszer rászánom magam, hogy barátnőt keressek. Az aszexuálisok csak élik az életüket, elvannak szép csendben és NEM tüntikéznek, vagy erőltetik rá másra, hogy "hurrdurr a szerelem rossz, mindenki legyen egyedülálló!". Ahogy én sem!
2022. júl. 2. 13:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!