Jó ötlet lenne most befejezni az életemet?
Megpróbálom összefoglalni a sztorimat. Nagyreményű ifjú voltam, jó tanuló, de valami tinédzser korban elromlott, mert rákaptam a piára.
18 évesen már dühöngött az alkoholizmusom és kirúgtak 2 egyetemről is. Mérnökiről. Kimentem utána melózni külföldre.
18-30 között lényegében összesen 2 év kihagyással végig vedeltem. Hol megtakarított pénzből, hol külföldön élve ottani segélyből. Egy roncsember lettem.
30 előtt pár évvel hazaköltöztem, megpróbáltam megint a sulit, de ismét kibuktam, pedig már józan voltam.
Utána visszaszoktam a piára, minden maradék pénzemet elittam.
Jelenleg pár hónapja a szüleimmel élek, betanított munkát végzek és nem részegeskedem. De úgy érzem már összeomlott az életem.
Bár dolgozom és nem vagyok részeges, az álmaimnak látszólag lőttek.
Barátnőm lényegében sose volt, nincsenek barátaim se.
Stílusos lenne befejezni az életet? VAn értelme ennek az értelmetlen szenvedésnek így?
Olvasd el Popper tanár úr Hogyan öljük meg magunkat? c. könyvét, segíteni fog.
Ill. ajánlom Sziámi: Előlről c. dalát is.
Kezdetnek mondjuk próbáld meg az életed úgy alakítani, amilyen irányba szeretnéd, hogy menjen. Mivel belátod, hogy a pia volt a legtöbb probléma forrása, keress fel szakembert és kérj segítséget ahhoz, hogy tartósan megszabadulj az alkoholtól, vagy csak mértékkel tudd fogyasztani.
Öngyilkosnak lenni sem nem bölcs, sem pedig stílusos (ahogy te fogalmaztál), inkább gyávaság, mert a problémák leküzdése helyett inkább a menekülést választod Arról nem is beszélve, hogy ha jól forgatod a lapjaid, akár még jól is kijöhetsz az elkövetkezendő néhány évben, és felfoghatod az elmúlt XX éved egy hatalmas tanulságnak, leckének, amit továbbadhatsz a leendő barátoknak.
13:16-os vagyok, de nem Zsófi.
A régi életed hagyd abba és bátran kezdj egy új életet.
Lehet változtatni és jobbá tenni az életed, de ahhoz kell egy megfelelő döntés és kitartás. Kezdésnek a pia végleges letétele, amihez szakemberre van szükséged és valószínűleg majd elvonóra.
Aztán apránként elkezdeni építeni magad, a karriered, az önbizalmad. Idővel jönni fog, csak el kell kezdeni és nem feladni a buktatóknál. Egyetemre kerültél, mérnökin voltál, tehát van tehetséged és szorgalmas vagy, csak az alkohol elvitt egy rossz irányba. Ki kell deríteni miért a piához nyúltál és mik voltak pontosan a kiváltó okai, hogy ne az legyen a menekülési útvonalad. Ehhez megint idő és türelem kell majd, de nincs veszve semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!