Külsőre hogy lehet megkülönböztetni a fekete amerikai és az afro amerikai embereket?
Én valami olyat hallottam régen még a TV-ben, hogy az egyiknek jellegzetes göndör, vastag haja van, addig a másiknak nagy, telt ajkai vannak. Azt nem tudom, hogy melyik melyik, már nem emlékszem.
De szerintem nem lehet őket megkülönböztetni, vagy nem tudom.
Amúgy nem ugyanaz a kettő.
Akik szerint a kettő nem ugyanaz, mivel támasztják alá? Szerintem az "afroamerikaiak" (egyben írva), lefedik az USA-ban élő feketéket.
Külön fekete amerikai kategória szerintem nincs. A teljes amerikai (Észak-, Közép-, Dél-) kontinensen élő bármilyen nemzetiségű feketék mind Afrikából származnak, Amerikában nem őshonosak. Ha pl. egy jamaicai fekete, vagy egy brazil fekete bevándorol az USA-ba és letelepszik, ő is afroamerikai. Esetleg az ausztrál őslakosok (ha van köztük olyan, aki az USA-ban él) lehetnek az egyetlen nem afrikából származó fekete amerikaiak, de szerintem a számuk minimális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!