Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért az a bringás van felhűbo...

Miért az a bringás van felhűborodva aki a saját szabályszegése miatt okozott balesetet?

Figyelt kérdés

Egyik nap történt velem az a szitu, hogy álltunk egy kisebb csoporttal a zebrán.

Úgy állunk, hogy jobb kezünk felé a kereszteződés, bal kéz felé az utca. bal kéz felé állnek az autók a pirosnál.

Mennek mennek, egyszer csak sárga, majd piros, az autók megállnak.

Ugye ha bárki jön akkor engem érne el elsőnek, mert én a zebra bal szélén állok és ott indultam el.

És jött is. Egy nő, de iszonyú sebességgel tekert, ha reflexből nem nézek balra minden induláskor (hiába zöld a lámpám) akkor nem került volna el 2 centire. De a pedál nagyon belevert a lábamba, (orvost kellett hívni. )

Széles a zebra, mellettem többen mondták, hogy "Híííííí" nm tudom jobban leírni, de ez a meglepett, "őrült közeledik" felkiáltás.

Én elesek, a zebra jobb oldalán egy középkorú pasi olyat rúgott a bringás nőbe, vagyis inkább a biciklibe, hogy kb 5 métert taknyolt.

Senkit nem érdekelt a bringás egyből hozzám és mint utólag kiderült egy másik emberhez is jöttek akit meg oldalba kapott a kormánnyal. Az én lábamból folyt a vér, mert nagyon felvágta, a másik pedig nem tudott kiegyenesedni.

Leszakított ruhát tekertek a lábamra úgy vártuk az orvost.

Ez után még a bringás jött ordítani, hogy miért nem vigyázunk. Neki nem kell megállni, neki nem szabja meg senki, hogy mikor áll meg a saját földjén, őrültek vagyunk, hogy eléugrunk.

Értitek? Még mi voltun ka hibásak, mert valaki' nem tud beilleszkedni a társadalomba.

Régen az ilyeneket gumiszobába zárták, most meg szavazati joguk is van. Ön és közveszélyes őrült, szélsőséges nézetekkel. Nem tudja megérteni, hogy közösségben él az ember szabályok közt. Szabályok nélkül vajon hogy a francba döntenénk el, hogy kinek van elsőbbsége egy kereszteződésben? Mindenkinek, ja aztán majd jól összemennek. De ez mindenhol így van. szabályok. Azok nélkül nem lehet élni. Nem működik az élet.

2021. máj. 19. 14:44
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Mert ilyenek a bringások, ilyet én is tapasztaltam, hogy pl. átvág előttem az úton, satuzok, 2 cm-en múlik hogy nem csapom el, rádudálok és még ő mutogat.
2021. máj. 19. 14:46
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Egyetértek, és még a rendőrség se veszi elő, de ha te elütöd téged igen.
2021. máj. 19. 14:51
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
Mindjárt jön AlexFly aztán megmagyarázza, hogy miért van rendben, hogy a biciklisnek mindent szabad
2021. máj. 19. 14:54
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

Nem "a bringások", hanem az agresszív közlekedők. Akik között bringás is akad. Meg autós is. Kérdező, keress rá youtube-on vezess.hu videókra. Látni fogod, hogy ott is a bunkónak áll feljebb.

Egyet kéne megérteni: aki bunkó, az bunkó gyalogosnak is, biciklisnek is, motorosnak is, autósnak is. Az emberek egy bizonyos hányada bunkó, és ez eloszlik mindenfajta közlekedő között.

2021. máj. 19. 14:55
 5/9 anonim ***** válasza:
62%
Eléggé tipikus, hogy annak áll följebb, aki hibázott. Egy ilyen ember mindegy, hogy milyen járműre ül vagy gyalogol, ugyanolyan idióta marad. Sajnos jogosítványt is simán kapnak az ilyenek, ott sincsen pszichológiai teszt :-(
2021. máj. 19. 15:03
 6/9 A kérdező kommentje:

4: Igen, szó sincs róla, hogy általánosítanék. Autós, gyalogos, rolleres, bringás is lehet ilyen, csak kiemeltem, hogy épp kiről miről van szó.

Egyébként: Tényleg eszméletlen, hogy rollerrel mit meg nem engednek maguknak. Alig látok rollerest, de akit látok az bőven többel megy mint 50 és 10 ből jó, ha 2 megáll a pirosnál. Nem néznek körül, nem figyelnek, csak száguldanak. Az a meglátásom, hogy sokkal nagyobb arányban, mint az autósok. Autósoknál elég kicsi az "őrültek" aránya, bringásnál, rolleresnél hatalmas.

Az is közrejátszhat, hogy nem számonkérhetőek?

2021. máj. 19. 15:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát én nem úgy látom, hogy autóknál alacsonyabb lenne a hülyék aránya. Csak kevésbé feltűnőek, mert ha előtted megálltak a pirosnál, te már nem tudsz átrongyolni, hiába szeretnél. A rolleresek meg bringások között sokkal feltűnőbbek az idióták, mert őket semmi sem állítja meg.
2021. máj. 19. 15:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Városi bringások ilyenek. Mondjuk nem csodálom hogy idegbeteg, miközben egyfolytában tortetnek az autók között, kábé az a mese jut eszembe ahol a kiscsibe utánozza a kiskacsat aztán amikor úszni mennek ki kell menteni a csibet. Na így néz ki a bringás a pesti forgalomban.

És akkor ezt leveri a gyalogoson aki a közlekedési hierarchia alján van.

2021. máj. 19. 16:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Autósok is csinálnak cifra dolgokat, de az igazi cifraságot igazából a többi autóssal teszi meg.

Amikor nincs lámpa olyan gyalogos átkelőkön a legrosszabb a statisztika. Ha ott állok elmegy előttem sokszor 5-6 autós, mire valaki megáll és átenged. Illetve többsávos útnál a jobb szélső sávban megáll az autó átengedni a gyalogost, de a bal belső sávba meg simán tovább hajt, és ebből volt majdnem gázolás.

Amúgy a biciklissel az a baj, hogy sokan úgy vesznek részt a közlekedésben, hogy nem ismerik a kreszt. Pedig ugyanúgy részt vesz az utakon autók és gyalogosok között is forgalomban. Tipikus amikor az egyírányú utca másik végén hajt be és szembe megy a forgalommal, de kihajtásnál is, ha nem figyel az autós (ugye nem számít szemből kihajtó járműre) telibe kapja a biciklist.

Ezen a kerékpáros klub próbál változtatni, de én magamon is észrevettem, hogy előbb vettem részt a közlekedésben biciklisként, minthogy ismertem volna a közlekedési szabályokat, és azért olykor csak a szerencsén múlt, hogy nem lett semmi bajom. Jó lenne ha a biciklizéshez is lenne valamiféle kresz vizsga szerűség.

2021. máj. 19. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!